Dezonoare

scrisa de J. M. Coetzee

Dezonoare de J. M. Coetzee Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dezonoare 17.5 lei *
Dezonoare 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): J. M. Coetzee
Traducator (i): Felicia Mardale
Numar de pagini: 244 pagini
ISBN: 973-50-1182-4
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Exista oameni prin care vorbeste istoria. O istorie a raului, a nedreptatii, a dezonoarei. Ce mai ramane din inscriptiile personale? Tocmai asta incearca sa descopere scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel in 2003, in aceasta carte care i-a adus, nu surprinzator, al doilea Premiu Booker.

David Lurie, profesor universitar din Cape Town, crede ca a ajuns la capatul cautarilor sale erotice si metafizice, ca a cunoscut toate chipurile rusinii. Pana cand fiica sa lesbiana, Lucy, este violata de trei tineri de culoare, ca un tribut luat hotararii ei de a ramane pe pamantul unde s-a nascut. Pentru ca istoria neagra si istoria alba isi impart „echitabil“ victimele. Intr-o lume „post-crestina, post-istorica, post-literata“, granitele dintre public si privat se sterg, iar semnele se schimba.

Daca violenta nu este niciodata personala, caderea in dizgratie este un act de mare intimitate. Pentru ca nu se intampla niciodata in ochii celorlalti, ci in propriii tai ochi. A urma aceasta cale personala inseamna „a merge pana in centrul nervos al fiintei. Ceea ce se afla intre aceste pagini este mai mult decat vor afla vreodata despre ei insisi cei mai multi dintre noi“. (Sunday Telegraph)


Carti similare cu Dezonoare

Voi scuipa pe mormintele voastre

Voi scuipa pe...

de Boris Vian

mai mult
Sotia din Paris

Sotia din Paris

de Paula McLain

mai mult
Istoria albinelor

Istoria albinelor

de Maja Lunde

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

delaviasonia
Recenzii: 0
Carti citite: 91