Eu si dali. poveste suprarealista

scrisa de Stan Lauryssens

Eu si dali. poveste suprarealista de Stan Lauryssens Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Eu si dali. poveste suprarealista 7.99 lei *
Eu si dali. poveste suprarealista 18.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Stan Lauryssens
Traducator (i): Ioana Vacarescu
Numar de pagini: 264 pagini
ISBN: 978-973-46-1126-3
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Romanul autobiografic Eu si Dali. Poveste suprarealista prezinta experientele savuroase ale autorului in domeniul artei. Dintr-un functionar marunt la o fabrica de branzeturi din Antwerp, Stan Lauryssens devine peste noapte dealer de arta la o prestigioasa companie internationala, unde se ocupa in exclusivitate de vanzarea operelor lui Dali. Desi nu are nici un fel de cunostinte de specialitate, el isi pune la bataie sarmul si inteligenta pentru a-si convinge clientii sa cumpere, la preturi fabuloase, tablouri a caror autenticitate e mai mult decat indoielnica. Acuzat de frauda si urmarit de Interpol, Stan se retrage in oraselul catalan Cadaques, unde intalneste numeroase persoane din cercul intim al lui Dali si descopera ca in spatele artistului batran, bolnav si secatuit de idei se ascunde un grup secret de pictori ce intretine aceasta masinarie de facut bani si inunda piata artei cu falsuri.

„O combinatie foarte bine scrisa de biografie si picaresc, romanul lui Stan Lauryssens exploreaza diferentele dintre autentic si fals nu doar in domeniul tranzactiilor cu opere de arta, ci, mult mai important, in cel al relatiilor umane.” (James Sexton, editorul volumului Selected Letters of Aldous Huxley)

„Piata artei e un circ negru, plin de speranta si inselaciune. Pe acest fundal, Lauryssens ne ofera un portret intim al lui Dali, maestrul sau de ceremonii mustacios, o personalitate excentrica, inventiva, convingatoare si fascinanta.” (Noah Charney, autorul romanului The Art Thief)

„Eu si Dali este ceasul topit al unei autobiografii ce descrie experientele autorului ca dealer al operelor lui Salvador Dali – unele originale, altele nu – in ultimele decenii tumultuoase, cand pana si o simpla pata de culoare sau semnatura atribuita artistului spaniol era la fel de valoroasa ca un credit ipotecar.” (Kirkus Reviews)


Carti similare cu Eu si dali. poveste suprarealista




Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!