Don quijote de la mancha (2 volume)

scrisa de Miguel de Cervantes

Don quijote de la mancha (2 volume) de Miguel de Cervantes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Paralela 45
Autor (i): Miguel de Cervantes
Traducator (i): Sorin Marculescu
Numar de pagini: 632 pagini
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Intelectualul don Quijote si-a parasit biblioteca si s-a angajat in reformarea lumii. Nici aceasta hotarare, nici "innebunirea" care a determinat-o nu sunt, in pofida oricaror discutii savante, altceva decat optiuni sau comportamente ale intelectualului dintotdeauna, dar mai ales din ultimele doua secole, cand acestui specimen uman specializat sa "inteleaga" lumea i s-a cerut tot mai imperativ sa iasa din biblioteca si sa "delireze" in numele unei ideologii. La o mai dreapta privire, fantasmagoriile lui don Quijote nu sunt in esenta rodul "nebuniei" lui, ci mai curand "nebunia" lui este o forma de lupta, un set de arme cavaleresti in incercarea lui de dezvrajire a lumii, de actiune solitara impotriva permanentei falsificari a marilor valori metafizice in mediul terestru. Il vad pe don Quijote peregrinand vesnic pe pamant in incercarea de a dezvraji lumea, asa cum il simt pe Iisus (si aici ma simt foarte aproape de Unamuno) coborand necontenit printre noi pentru a ne mantui. (Sorin Marculescu)


Carti similare cu Don quijote de la mancha (2 volume)

Dama cu camelii

Dama cu camelii

de Alexandre Dumas fiul

mai mult
Jocurile Daniei

Jocurile Daniei

de Anton Holban

mai mult
Momente si schite - d-l goe

Momente si schite -...

de Ion Luca Caragiale

mai multRecenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-07-18 12:11:36 Rating:

Cartea este o capodopera, un roman interesant care prezinta peripetiile prin care trece celebrul Don Quijote si sluga sa, Sancho Panza. Iubirea sa pentru imaginara Dulcineea, luptele sale cu morile de vant…sunt cateva din elementele savuroase ale cartii.

” Mănâncă puţin şi cinează şi mai puţin, deoarece sănătatea întregului corp se făureşte în bucătăria stomacului.”

”...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

diana_manuela
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Alexandra.Belacurencu
Recenzii: 0
Carti citite: 62

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145