Igiena asasinului

scrisa de Amelie Nothomb

Igiena asasinului de Amelie Nothomb Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Igiena asasinului 14 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Amelie Nothomb
Traducator (i): Giuliano Sfichi
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-46-1352-6
Anul aparitiei: 978
Descriere: Editia a II-a revazuta

Roman distins cu premiile Rene-Fallet si Alain-Fournier

Igiena asasinului, romanul care a facut-o peste noapte celebra pe debutanta Amelie Nothomb, este o carte care iti taie respiratia prin intensitatea extraordinara a fiecarei fraze, prin amestecul magistral dozat de cinism, cruzime si ambiguitate. Pretextat Tach, un celebru scriitor distins cu Premiul Nobel pentru Literatura si, totodata, un mizantrop desavarsit, mai are doar doua luni de trait. Cand vestea ajunge la urechile presei, toti jurnalistii viseaza la un ultim mare interviu. Dar geniul literar, ascuns in semiobscuritatea apartamentului sau, refuza sa primeasca mai mult de cinci solicitanti, iar primii patru platesc acest privilegiu cu propria lor viata. Insa ultima sosita, Nina, reuseste sa-l antreneze pe scriitor intr-un periculos joc de roluri, al carui castigator ramine incert pana la final.

„Intr-o epoca plina de menajamente, cand toata lumea evita sa trezeasca susceptibilitatile celor din jur, aceasta tanara scriitoare belgiana face opinie separata. Lui Amelie Nothomb, exprimarea eufemistica ii este la fel de straina ca si pudibonderia.” (Lire)

„Autoarea se joaca, amuzandu-se sa cumuleze referintele culturale si situatiile provocatoare. E o literatura care se hraneste din propriile ei clisee, precum si din noile mituri ale lumii (post)moderne. Important e ca tanara scriitoare se dovedeste detasata, lucida, spirituala si fara inhibitii.” (Alexandru Calinescu)


Carti similare cu Igiena asasinului

In numele sangelui nespurcat

In numele sangelui...

de Arturo Perez-Reverte

mai mult
V.

V.

de Thomas Pynchon

mai mult
Shantaram

Shantaram

de Gregory David Roberts

mai mult



Recenzii

vlad.postolache vlad.postolache pe 2014-02-11 12:51:36 Rating:

”Igiena asasinului” de Amelie Nothomb mi-a fost recomandată de Erica, una dintre cititoarele în serie. Nu mi-a spus decât câteva cuvinte despre ea când mi-a înmânat-o, dar le-a asortat cu un zâmbet tăcut cu subînțeles care zicea ”o să-ți placă, sigur o să-ți placă”. Și o, ce mi-a mai plăcut.
E una dintre cărțile alea neobișnuite, cu stilul căreia te...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

silviamaria
Recenzii: 0
Carti citite: 38

vlad.postolache
Recenzii: 3
Carti citite: 28

Kardula
Recenzii: 0
Carti citite: 55