O coborare in infern

scrisa de Doris Lessing

O coborare in infern de Doris Lessing Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O coborare in infern 30.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Doris Lessing
Traducator (i): Virgil Stefanescu‑Draganesti
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 978-973-46-0922-2
Anul aparitiei: 2007
Descriere: De-a lungul impresionantei sale cariere, Doris Lessing a fost distinsa cu cele mai prestigioase premii literare din Europa, culminand cu decernarea Premiului Nobel in 2007.

O coborare in infern isi poarta cititorul prin lumea simbolica fabricata de mintea personajului principal, un Odiseu-Iason-Iona-Sindbad sui-generis. Dupa o lunga ratacire pe mare, acesta este purtat de un delfin la tarmul unui taram paradiziac, descopera ruinele unei misterioase cetati de piatra, ia parte la ritualuri sangeroase si este martorul unui razboi intre jivine fantastice. Toate acestea pentru a pregati coborarea pe pamant a unor fiinte dintr-o dimensiune infinit superioara, a caror sosire ii reveleaza un plan cosmic cunoscut doar unui numar foarte redus de oameni ce au misiunea de a le aminti celorlalti adevarurile fundamentale ale existentei. Tuturor acestor aventuri le corespunde insa realitatea bolii mintale. Personajul principal, profesor de limbi si literaturi clasice, este amnezic si cufundat intr-o transa din care medicii incearca sa-l smulga, experimentand medicamente din ce in ce mai puternice. Constiinta pacientului se opune insa cu indarjire tuturor oamenilor bine intentionati care nu vor decat sa il tarasca din nou in somn si uitare.


Carti similare cu O coborare in infern

Shalimar clovnul

Shalimar clovnul

de Salman Rushdie

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

fata_verde
Recenzii: 0
Carti citite: 86