Masurarea lumii

scrisa de Daniel Kehlmann

Masurarea lumii de Daniel Kehlmann Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Masurarea lumii 17.5 lei *
Masurarea lumii 18.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Daniel Kehlmann
Traducator (i): Corina Bernic
Numar de pagini: 244 pagini
ISBN: 978-973-50-1784-2
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Editia originala a bestsellerului Masurarea lumii a atins tirajul de 1 000 000 de exemplare, mentinandu-se timp de 35 de saptamani pe primul loc in topul vanzarilor din Germania, iar cartea a fost tradusa in 37 de tari.

Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, doi tineri germani si-au pus in gand sa masoare lumea. Unul dintre ei, Alexander von Humboldt, infrunta pericolele - strabate jungla si stepele, navigheaza pe fluviul Orinoco, gusta otrava, numara paduchi, se taraste prin grote, escaladeaza vulcani, are de-a face cu monstri marini si canibali. Celalalt, matematicianul si astronomul Carl Friedrich Gauss - care, desi nu concepe viata fara femei, sare din pat in noaptea nuntii ca sa-si noteze o formula -, o tine una si buna, fara sa se clinteasca din Gotingenul de bastina, cum ca spatiul ar fi curb. Batrani, celebri si un pic nastrusnici, cei doi se intalnesc in 1828 la Berlin. Dar nici nu coboara bine Gauss din trasura sa, si amandoi se ratacesc in labirintul politicii germane de dupa caderea lui Napoleon.

Un roman filozofic de aventuri, ale carui forta si stralucire sunt de-a dreptul nemaiintalnite.


Carti similare cu Masurarea lumii

Biblioteca din Paris

Biblioteca din Paris

de Janet Skeslien Charles

mai mult
Secvente franceze

Secvente franceze

de Val Gheorghiu,

mai mult
Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

Z. Un roman despre...

de Therese Anne Fowler

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!