Zapada de primavara

scrisa de Yukio Mishima

Zapada de primavara de Yukio Mishima Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Zapada de primavara 35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Yukio Mishima
Traducator (i): Angela Hondru
Numar de pagini: 340 pagini
ISBN: 978-973-689-326-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Ecranizat in 2005 in regia lui Isao Yukisada, romanul Zapada de primavara face parte din tetralogia Marea fertilitatii, capodopera lui Yukio Mishima.

In vreme ce in Europa la Belle Epoque isi traieste crepusculul, in lumea inchisa a vechii aristocratii japoneze patrund pentru prima oara provinciali neimpovarati de traditie, pretendenti redutabili la puterea politica si sociala. Din randul noii elite face parte Kiyoaki, un tanar de o delicatete exacerbata, educat in spiritul elegantei si rafinamentului vremurilor de demult. Prins fara voia sa in lupta dintre vechi si nou, precum si in mrejele unei iubiri mistuitoare pentru frumoasa aristocrata Satoko, tanarul hotaraste sa-si traiasca sentimentele in surdina si sa nu le incredinteze nici macar jurnalului in care isi noteaza visele bizare ce-i bantuie somnul. Coplesit de personalitatea indescifrabila a fetei, Kiyoaki sufera in tacere, iar durerea lui atinge paroxismul atunci cand un print din familia imperiala ii cere mana lui Satoko. Sfidand legile statului si refuzand sa se supuna cutumelor sociale rigide, cei doi aleg, in ciuda sortilor potrivnici, sa-si traiasca neingraditi pasiunea.


Carti similare cu Zapada de primavara

Citește, te rog, citește!

Citește, te rog, citește!

de Felicitas von Lovenberg

mai mult
Pervertirea

Pervertirea

de Cristina Nemerovschi

mai mult
Liniste in octombrie

Liniste in octombrie

de Jens Christian Grondahl

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

EMILIA11
Recenzii: 0
Carti citite: 2