Doamna Bovary

scrisa de Gustave Flaubert

Doamna Bovary de Gustave Flaubert Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Doamna Bovary 29.05 lei *
Doamna Bovary 30 lei *
Doamna Bovary 47.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Gustave Flaubert
Traducator (i): D.T. Sarafoff
Numar de pagini: 440 pagini
ISBN: 978-973-46-0747-1
Anul aparitiei: 2007
Descriere: „Flaubert se opune in acelasi timp artei zise oficiale (si care era adesea doar un comentariu usor politizant al virtutilor burgheze), ca si nihilismului galagios al «boemei», adica al celor care aspirau in secret sa patrunda in oligocratia tiparului, contestand-o totodata. Doamna Bovary este rezultatul unei hotarari ostentative: pentru a le arata tuturor acestor domni ce inseamna arta, Flaubert va renunta la subiectele si forma pe care le considera adecvate unei gandiri superioare si pe care le ilustrase in Ispitirea Sfantului Anton, in favoarea celei mai umile materii: romanul, mai mult, adulterul, mai mult, faptul divers petrecut in provincie. Acestei substante infame, pe care el insusi o detesta si o dispretuieste, ii va aplica puterea artei celei mai inalte.” (Ioan Panzaru)

„Flaubert este un povestitor neobosit si inepuizabil, un descriptiv de o minutioasa subtilitate ale carui pagini nu se aseamana cu cele ale lui Stendhal si nici cu cele ale lui Balzac. El scrie despre viata de fiecare zi asa cum se scrie istoria – cu o severa raspundere.” (Barbey d’Aurevilly)

„Artistul trebuie sa fie in opera sa ca si divinitatea in creatie, invizibil si atotputernic; sa fie pretutindeni simtit, insa nicaieri vazut.” (Gustave Flaubert)


Carti similare cu Doamna Bovary

Nuvele si povestiri

Nuvele si povestiri

de Ion Luca Caragiale

mai mult
Viata lui mihai eminescu

Viata lui mihai eminescu

de George Calinescu

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2013-01-19 16:15:54 Rating:

Subiectul in jurul caruia se construieste actiunea cartii, reprezinta adulterul. Personajul central, doamna Bovary, va fi intotdeauna un exemplu de “asa nu” pentru femeile din lumea intreaga, datorita deciziilor dezastruoase pe care le ia in viata si a comportamentului necugetat.
Sotul sau este genul de barbat “legat la ochi”, care-si ridica nevasta in slavi, obtine rezultate mediocre...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

delaviasonia
Recenzii: 0
Carti citite: 91

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

maria_catalina_lecu
Recenzii: 0
Carti citite: 27