Insemnari din subterana si alte microromane

scrisa de Feodor Mihailovici Dostoievski

Insemnari din subterana si alte microromane de Feodor Mihailovici Dostoievski Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Insemnari din subterana si alte microromane 12.76 lei *
Insemnari din subterana si alte microromane 32.47 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Feodor Mihailovici Dostoievski
Traducator (i): Nicolae Gane, Emil Iordache
Numar de pagini: 792 pagini
ISBN: 978-973-46-0682-5
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Volumul reuneste cele mai importante scrieri dostoievschiene care nu au amploarea marilor sale romane: cea mai cunoscuta dintre ele, Insemnari din subterana, considerata de Vasili Rozanov "prima piatra unghiulara din activitatea literara a lui Dostoievski", expune idei care formeaza "intiia linie fundamentala a conceptiei despre lume a autorului". Eroul romanului Jucatorul este un emigrant "extern", care in Europa, nu scapa nicidecum de "rusicitatea" existenta in el. Sotul etern relateaza tentativa de razbunare a unui las plamadit din acelasi aluat ca si Omul din subterana: un sot inselat incearca sa se razbune pe fostul amant al defunctei sale sotii. "A trai inseamna sa faci din tine insuti opera de arta" spune personajul anonim din Nopti albe. Opera de arta poate fi si urata, ne previne Dostoievski.�Omul este o enigma. Ea trebuie dezlegata si, chiar daca ai consacra o viata intreaga spre a o dezlega, sa nu spui ca ai pierdut vremea fara rost. Eu ma ocup de aceasta enigma, deoarece vreau sa fiu om. A studia viata si oamenii este principalul meu tel si unica mea preocupare.� (F.M. Dostoievski)�Sub fascinatia marilor romane ale lui Dostoievski, opera lui de tinerete este trecuta uneori pe lista lecturilor neobligatorii. Dar pentru orice cititor atent si responsabil este clar ca scrieri precum Nopti albe sau Satul Stepancikovo au valoare in sine, nu numai ca �trepte� spre Crima si pedeapsa sau Fratii Karamazov. Regasim in ele motive dostoievskiene constante, cum ar fi dragostea neimpartasita, dar patimasa, universul sufletului de copil chinuit, �ideologia� devoratoare a unor personaje.� (Emil Iordache)


Carti similare cu Insemnari din subterana si alte microromane

Mos teaca si alte opere alese

Mos teaca si alte...

de Anton Bacalbasa

mai mult
Viata ca o prada

Viata ca o prada

de Marin Preda

mai mult
Adam si eva

Adam si eva

de Liviu Rebreanu

mai multRecenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-04-24 08:01:30 Rating:

INSEMNARI DIN SUBTERANA
Este a doua carte citita pana acum, care imi trezeste aceleasi sentimente ca si in “Crima si Pedeapsa”. Am resimtit o oarecare asemanare intre ideologia asupra lumii a lui Raskolnikov si ideologia prezentata aici.
Micro-romanul este impartit in doua parti; prima parte constituind “Subterana” – in care personajul nostru, anonim, dar extrem de complex,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

Eliza382
Recenzii: 0
Carti citite: 43

crissis95
Recenzii: 59
Carti citite: 63