Indragostita de un masai

scrisa de Corinne Hofmann

Indragostita de un masai de Corinne Hofmann Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Corinne Hofmann
Numar de pagini: 376 pagini
ISBN: 9737240103
Anul aparitiei: 2007
Descriere: O poveste de viata si de dragoste in indepartata Kenya

Atunci cand pune pentru prima data piciorul pe pamant african, Corinne Hofmann nu banuieste ca viata ei va lua o turnura decisiva. Venita in Kenya pentru a-si petrece concediul, Corinne descopera la varsta de 27 de ani o dimensiune cu totul noua a dragostei. Este suficienta privirea patrunzatoare a razboinicului-masai Lketinga, pentru ca ea sa renunte, impotriva oricarei ratiuni, la viata ei din Elvetia: la prietenul ei, la cultura sa, la afacerile profitabile. In cateva luni, Corinne isi desprinde ancorele din Europa, pentru a se aventura intr-o lume noua. Se muta in mijlocul salbaticiei, in patria tribului Samburu, langa marea ei dragoste africana, unde cunoaste atat "raiul", cat si "iadul".Traieste ani plini de aventura, ani de dragoste, dar si de renuntari si probleme fara sfarsit: o comunicare anevoioasa, un mod de viata neobisnuit si o ierarhie sociala cu totul alta.Bolile care ii ameninta viata, foametea, comportamentul lui Lketinga dominat de o gelozie exagerata si conflictele culturale, care nu mai puteau fi mascate, fac in cele din urma imposibila viata de cuplu a celor doi. Dupa patru ani de convietuire, dragostea lor este definitiv distrusa.

Corinne Hofmann s-a nascut in anul 1960 la Thurgau (Elvetia), ca fiica a unei mame frantuzoaice si a unui tata german. La 21 de ani isi incepe propria afacere cu un magazin de haine second-hand si rochii de mireasa. In anul 1986 isi petrece concediul in Kenya, unde il cunoaste pe Lketinga, un razboinic-masai, de care se indragosteste la prima vedere. Doi ani mai tarziu cei doi se casatoresc si au o fiica. Timp de patru ani, Corinne traieste in Kenya alaturi de sotul ei. Corinne Hofmann ne impartaseste fara constrangeri, intr-un mod plastic si patrunzator, experienta sa kenyana.Corinne paraseste Kenya impreuna cu fiica lor si nu se mai intoarce.


Carti similare cu Indragostita de un masai

Anul meu cu Salinger

Anul meu cu Salinger

de Joanna Rakoff

mai mult
Destin tragic de artist genial

Destin tragic de...

de Emanuel D. Florescu

mai mult
Pestele in apa

Pestele in apa

de Mario Vargas Llosa

mai mult



Recenzii

lindemona lindemona pe 2015-03-04 12:25:28 Rating:

Indragostita de un masai este povestea de iubire chiar a autoarei romanului.
Este atat povestea ei de iubire, parcursul iubirii lor, de la cunoastrere, formarea cuplului, la formarea unei casnicii si incheiata cu o despartire dura.
COrinne povesteste traditiile oamenilor din Kenya, modul lor de trai, viziunea lor asupra idealurilor. Desi foarte indragostita atat de sot, de familie, cat...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

lindemona
Recenzii: 2
Carti citite: 32