Analiza numerica a campului de microunde

scrisa de Gavriloaia Gheorghe

Analiza numerica a campului de microunde de Gavriloaia Gheorghe Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Analiza numerica a campului de microunde 15.4 lei *
Analiza numerica a campului de microunde 16.53 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Teora
Autor (i): Gavriloaia Gheorghe
Descriere: Campul electromagnetic (c.e.m.) este una dintre formele multiple de existenta a materiei in spatiu. El este accesibil simturilor noastre numai prin actiunile pondero-motoare pe care le exercita asupra substantei, deoarece poseda energie, masa si impuls. C.e.m. este format din doua componente interdependente: electrica si magnetica, variabile in spatiu si timp. Pentru a putea transmite informatii avand ca suport c.e.m. trebuie cunoscute metodele prin care el se poate genera, transmite, receptiona si prelucra. Atunci cand lungimea de unda a semnalului devine comparabila cu dimensiunile obiectelor fizice (cu precadere in banda microundelor - l n-30 cm), fenomenul electromagnetic are o serie de particularitati care ingreuneaza procesul de analiza si sinteza. Ecuatiile care descriu comportarea spatio-temporala a c.e.m. au fost formulate, din punct de vedere matematic, in secolul trecut, fiind cunoscute ca legile lui Maxwell. Prin rezolvarea acestor ecuatii se determina structura componentelor c.e.m. la o anumita frecventa, potrivit unei anumite configuratii spatiale a substantei. Nu pot exista solutii generale pentru ecuatiile lui Maxwell. Solutii particulare s-au obtinut, sub forma analitica, pentru orice frecventa, dar in spatii omogene, izotrope, uniforme si avand numai cateva forme particulare ale sectiunii transversale. Astfel, se folosesc functii trigonometrice pentru contururi dreptunghiulare, functii Bessel in cazul celor circulare si functii Mathiew la contururi de forma eliptica.
Analiza numerica a structurilor de microunde este necesara la proiectarea echipamentelor electronice, cu precadere in domeniul compatibilitatii electromagnetice (abilitatea sistemelor de a functiona corect, fara a genera interferente cu alte sisteme). Studiile de compatibilitate sunt utile intr-un spectru larg de aplicatii, incepand cu sistemele de emisie si receptie si terminand cu analiza efectelor biologice.
Algoritmii metodelor numerice descrisi in prezenta lucrare pot fi utilizati si in alte domenii: acustica, geofizica, hidraulica etc., prin introducerea modificarilor corespunzatoare in ecuatiile integro-diferentiale modelate.
Cartea se adreseaza studentilor care se pregatesc in domeniul electronicii, inginerilor, cercetatorilor si doctoranzilor care abordeaza aspecte legate de evaluarea campului electromagnetic in diferite medii de propagare, compatibilitate electromagnetica, proiectare de echipamente care lucreaza in camp electromagnetic intens, recunoasterea formelor, evaluarea radiatiei electromagnetice absorbita de diferite parti ale corpului uman etc.
Analiza temelor de cercetare la care participa universitati, firme sau institute de cercetare renumite, precum si rezultatele obtinute, conduc la ideea ca si la inceputul mileniului urmator ingineria microundelor va cunoaste o continua evolutie, iar analiza numerica a campului electromagnetic va fi principala modalitate de abordare.
Bucuresti, 2000


Carti similare cu Analiza numerica a campului de microunde

Newton

Newton

de Gale E. Christianson

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!