Dragostea, celalalt nume al crimei

scrisa de Ana Argenti

Dragostea, celalalt nume al crimei de Ana Argenti Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Ana Argenti
Numar de pagini: 214 pagini
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Am cunoscut-o pe Ana Argenti intr-un spital.
Era bolnava de cancer.
In dimineata de dinaintea operatiei, a intrat in rezerva mea si, fara sa spuna nimic, mi-a intins un rucsac. Mi-a zambit stins.
Intr-un tarziu, a spus, in soapta:
- Aladin e in curtea spitalului, Volkswagen-ul, in parcare, iar tablourile lui Vaida-Murgescu, in Gara de Nord, la bagaje.
Mi-a intors spatele si s-a indreptat spre usa. In prag, s-a oprit si, peste umar, a adaugat:
- N-ar fi rau sa scrii niste piese de teatru dupa scrierile mele.
Si a disparut. Peste inca o zi aveam sa fac eu insumi o operatie, astfel ca am fost tintuit la pat mai bine de doua saptamani. Cand mi-am revenit, m-am interesat de Ana, dar nimeni n-a putut sa-mi dea nici cea mai vaga informatie. Nimanui nu-i era cunoscut acel nume. Nici descrierea ei n-a fost de natura sa faca pe cineva s-o recunoasca. Fusese, intr-adevar, bolnava? Pana in acest moment i-am pierdut cu desavarsire urma.
In rucsac, pe langa lucrurile lasate ei de Anton Vaida-Murgescu, se mai aflau chitanta de la gara si manuscrisele a trei carti: Dragostea, celalalt nume al crimei, Simfonia ploii si Gemenii, precum si o scrisoare in care isi exprima dorinta ca eu sa public respectivele carti. Dupa iesirea mea din spital, am recuperat tablourile, calul si masina lui Anton Vaida-Murgescu, eroul Anei Argenti, am pregatit cartile pentru tipar si, aproape impotriva vointei mele, am scris cele trei piese de teatru.
Serban Alexandru


Carti similare cu Dragostea, celalalt nume al crimei

Mame si fiice

Mame si fiice

de Justine Levy

mai mult
Ea & El

Ea & El

de Marc Levy

mai mult
Cina cu Anna Karenina

Cina cu Anna Karenina

de Gloria Goldreich

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

lilith
Recenzii: 0
Carti citite: 39