Jocul lui de niro

scrisa de Rawi Hage

Jocul lui de niro de Rawi Hage Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jocul lui de niro 11.55 lei *
Jocul lui de niro 29.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Rawi Hage
Traducator (i): Irina Vainovski-Mihai
ISBN: 9789731022109
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Roman castigator al premiului International IMPAC Dublin Literary Award 2008. Tradus in peste 30 de limbi

Romanul a mai fost distins cu McAuslan First Book Prize, Paragraphe Hugh MacLennan Prize for Fiction, Prix des Libraires du Quebec.

Si nominalizat la: Scotiabank Giller Prize, Governor General's Literary Award, Rogers Writers' Trust Fiction Prize, Commonwealth WWriters' Prize.

 

Romanul de debut al artistului canadian de origine libaneza Rawi Hage a intrat in forta in lumea editoriala internationala, fiind aclamat de critici si tradus in aproape 30 de limbi. Cinematografic, abrupt, halucinant, dar inundat de un lirism intens, el vorbeste despre prietenie, tradare si familie, despre o lume in care violenta si haosul fac legea.

Intr-un Beirut sfartecat de razboi se leaga si dezleaga prietenii. Explodeaza bombe, se naruie case. Se confrunta militii rivale. Se face dragoste. Se goneste dement pe motociclete. Se fura la cazinou si se joaca ruleta ruseasca. Se scrie istorie. Se rescriu destine.

 

"...o realizare magnifica, alternand referintele la eroii filmelor de actiune americane cu vechea imagistica araba." Booklist

 

"Pentru Hage, poezia limbajului e prilej de desfatare. Proza lui este de un realism brutal, dar deopotriva insufletita de fantezie neagra... de parca Khalil Gibran ar fuma hasis cu Hunter S. Thompson. Acest roman nu este reportaj - este o arta nelinistitoare, transcendenta." Washington City Paper


Carti similare cu Jocul lui de niro

Toate focurile, focul

Toate focurile, focul

de Julio Cortazar

mai mult
Oameni anxioși

Oameni anxioși

de Fredrik Backman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!