Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Margaritare negre

Margaritare negre

scrisa de Denis Buican

Margaritare negre de Denis Buican Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Margaritare negre 6.3 lei *
Margaritare negre 7.64 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: CD Press
Autor (i): Denis Buican
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Reputat biolog genetician, Denis Buican este un poet ce locuieste in doua limbi - una care l-a nascut, romana, cealalta, franceza, care l-a adoptat - deopotriva accesibile reveriei si luciditatii, involburarilor spiritului, dar si celor ale Fiintei.
Ca poet, Denis Buican face indubitabil parte din marea si nobila familie a poetilor romani, iar ca om de stiinta este coleg, peste timp, cu marii naturalisti ai lumii - intre ei, la loc de onoare, Darwin, a carui faimoasa teorie a completat-o, elaborand teoria sinergica a evolutiei - și cu ilustri filosofi ai stiintei, carora li se alatura, prin biognoseologia sa, inclusiv in tratate de specialitate, dictionare si enciclopedii de profil.
Acest volum, conceput de autorul lui ca un testament liric, atesta statornicirea poetului in granitele timpului natal si ale unei limbi armonioase, ce se lasa mladiata inca demiurgic, niciodata uitate sau parasite, dupa un glorios periplu universitar parizian, de patru decenii, intr-o deprinsa cautare a Luminii.
Ceremonios si impunator prin solemnitatea, acuratetea si sobrietatea expresiei ne apare acest purificator solilocviu al carui ton vehement si sumbru contine inepuizabile resurse estetice si ideatice, forta imagistica si reflexivitate, intr-un cuvant, gandire transfigurata, alimentata de un sentiment de completitudine, in care limbajul stiintific aspira si chiar dobandeste statutul de limbaj poetic.
Poetul se simte dator sa-si scruteze cu osardie constiinta in procesul adecvarii acesteia la o realitate potrivnica, excesiv de dura, lovita de aceea de zadarnicie. Autentic act de confesiune si, ca atare, autobiografie lirica exemplara, poezia lui Denis Buican se impartaseste de la un destin pe al carui monument genealogic se afla gravat, cu litere incandescente, si numele sau cinstitor de onomastica nationala si universala.
O poezie a disolutiei intrevazute prin prisma neantului amenintator, rod al unui spirit opus cu desavarsire tranzactionismului de orice fel, hranește imaginarul buicanian - contrapunct, poate, necesar, si nu doar stilistic, la corola de minuni a lumii.


Carti similare cu Margaritare negre

Poezii

Poezii

de Mihai Eminescu

mai mult
Poesii (opere complete)

Poesii (opere complete)

de Vasile Alecsandri

mai mult
Eu insumi

Eu insumi

de Ion Monoran

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!