57 poemes de la lumiere / 57 de poeme ale luminii

scrisa de Francois Muir

57 poemes de la lumiere / 57 de poeme ale luminii de Francois Muir Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
57 poemes de la lumiere / 57 de poeme ale luminii 6.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Scrisul Romanesc
Autor (i): Francois Muir
ISBN: 9733804797
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Selectia de texte 57 de poeme ale luminii ia nastere gratie poetului Jacques Izoard care in timpul unei discutii la Cafe Richelieu din Liege imi face cunoscuta existenta acestui poet belgian, mort in 1997 la varsta de 42 ani.

Volumul de fata este o selectie de poeme din ciclul Moartea inceputurilor si mai precis din primele 4 volume care se succed intr-o forma arhitecturala dupa cum a observat poetul si criticul Yves Namur.

Francois Muir este un poet atipic in aceasta familie a poetilor francofoni, nu putem sa-i comparam opera cu a nici unui alt poet. Este o poezie a culturii paradoxurilor si contrariilor, de o sensibilitate extrema ce sta sub semnul filosofiei orientale.

Poezia lui F. Muir este spatiala, paremiologica, poetul este obsedat de limita si de formele geometrice, lumina insasi devineuneori substitut in cuvinte ca: roata, cerc, diamant, ploi de foc, arc, diamant al arcului, golul scanteierii, ocean, ochi, rotocoale de apa, zapada, zid alb si lista poate continua la infinit caci universul in viziunea poetului belgian nu este decat o propagare a luminii, un joc inepuizabil de scanteieri care tasnesc din toate colturile, pana si umbra poate deveni lumina.

Volumul 57 de poeme ale luminii este o celebrare a fiintei si luminii.

Cecilia Burtica

 


Carti similare cu 57 poemes de la lumiere / 57 de poeme ale luminii

Doua poeme

Doua poeme

de A. E. Baconsky

mai mult
Camasa de trandafiri

Camasa de trandafiri

de Gabriel Iuga

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!