Sase personaje in cautarea unui autor si alte piese

scrisa de Luigi Pirandello

Sase personaje in cautarea unui autor si alte piese de Luigi Pirandello Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sase personaje in cautarea unui autor si alte piese 13.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Luigi Pirandello
ISBN: 9789731240916
Descriere: Teatrul lui Luigi Pirandello izvoraste dintr-o singura convingere, aceea ca viata insasi este o farsa, o fictiune foarte asemanatoare cu ceea ce se desfasoara pe scena. Astfel, anormalul conduce la o frustrare tot mai acuta a individului. Personajele cad in maniacal, nebunia in stare latenta devine o realitate launtrica, tangenta conditiei umane, iar individul se lasa in permanenta coplesit de conflicte interioare incurabile. Realitatea este pusa in discutie, viata, printre atatea aparente, isi pierde consistenta si se transforma intr-o fantasmagorie mecanica. Anxietatea, schizofrenia si inadecvarea devin repere ale teatrului sau autoreferential.

Prezenta editie reuneste cele mai importante piese ale lui Pirandello, in traducerea unui critic de teatru avizat, Alice Georgescu: Şase personaje in cautarea unui autor, Asta seara se improvizeaza, Henric al IV-lea, Sa-i imbacam pe cei goi si Liolá


Carti similare cu Sase personaje in cautarea unui autor si alte piese

Puterea celor sase

Puterea celor sase

de Pittacus Lore

mai mult
The year's best science fiction (vol. 6)

The year's best...

de Gardner Dozois

mai mult
Ultima colonie. Razboiul batranilor (vol. III)

Ultima colonie....

de John Scalzi

mai mult



Recenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2014-04-15 10:30:00 Rating:

Sunt multe scrierile care inversează punctele de vedere încetățenite până la un punct, pentru a confrunta citiorul (în cazul de față și spectatorul) cu anumite aspecte care nu rezolvă apăsarea interioară creată.
În piesa de teatru Șase personaje în căutarea unui autor Luigi Pirandello (1867-1930) aprofundează teme dragi: relativitatea vieții și abolirea valorilor...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!