Babylon babies

scrisa de Maurice G. Dantec

Babylon babies de Maurice G. Dantec Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Babylon babies 6.9 lei *
Babylon babies 7.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Maurice G. Dantec
Traducator (i): Rita Chirian
ISBN: 9789734613557
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Postfata de Alexandru Matei
Roman ecranizat in 2008 in regia lui Mathieu Kassovitz, avindu-i in distributie pe Vin Diesel, Melanie Thierry si Gerard Depardieu.
Roman-cult in Franta, Babylon Babies (1999) este o dare de seama asupra unui secol XXI dezorientat, haotic, in pragul apocalipsei. Actiunea are loc in 2013, iar mercenarul filozof Toorop, care tocmai si-a pierdut slujba, primeste din partea lui Romanenko, un colonel rus cu multiple legaturi cu mafia, o sarcina care il deceptioneaza la inceput, dar care se dovedeste extrem de primejdioasa: sa insoteasca pina in Canada o tinara pe nume Marie Zorn. Lucrurile se complica atunci cind Marie da semne ca sufera de schizofrenie, iar Toorop realizeaza ca fata nu este o fiinta obisnuita, ci purtatoarea unui nou virus artificial si gazda unui embrion mutant, creat de o secta americana al carei tel e conceperea unui nou Mesia si dezvoltarea unei populatii modificate genetic. Explorind simbioza om-masina si limitele constiintei, brodind pe marginea profetiilor lui Nietzsche despre depasirea conditiei umane, Babylon Babies este o carte uimitoare si captivanta, care ii asigura lui Dantec un loc in rindul vizionarilor moderni.
„Babylon Babies este o carte cult – ciudata, psihedelica, cyberpunk, ea ne povesteste cum lumea nu inceteaza sa se complice si ca in fata unei asemenea provocari literatura nu trebuie sa ramina nepasatoare.” (Lire)
 
„Intesata de acronime si referinte de cultura populara, Babylon Babies este un intens si labirintic periplu literar.” (Publishers Weekly)
 
„Ceea ce iti staruie in minte dupa lectura este mai ales viziunea lui Dantec asupra societatilor din viitorul apropiat, care transgreseaza notiunea de stat, trib sau secta.” (New York Times Book Review)
 
Aceasta carte a fost editata cu sprijinul Ministerului Francez al Afacerilor Externe si al Ambasadei Frantei in Romania.


Carti similare cu Babylon babies

Razboiul reginelor (volumul 2)

Razboiul reginelor...

de Oana Stoica Mujea

mai mult
Wyrm

Wyrm

de Orson Scott Card

mai mult
Casa cu sapte frontoane

Casa cu sapte frontoane

de Nathaniel Hawthorne

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!