Alexandru lapusneanu

scrisa de Costache Negruzzi

Alexandru lapusneanu de Costache Negruzzi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Alexandru lapusneanu 21.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Corint
Autor (i): Costache Negruzzi
Anul aparitiei: 2002
Descriere: - Oh! nenorocitul de mine! striga Motoc smulgandu-si barba, caci pe vorbele tiranului intelegea ca nu mai este scapare pentru el. Incai lasati-ma sa ma duc sa-mi pun casa la cale! fie-va mila de jupaneasa si copilasii mei! lasati-ma sa ma spovedesc! si plangea, si tipa, si suspina.
- Destul! striga Lapusneanul, nu te mai boci ca o muiere! Fii roman verde. Ce sa te mai spovedesti? Ce-ai sa spui duhovnicului? Ca esti un talhar si un vanzator? Asta o stie toata Moldova. Haide! luati-l de-l dati norodului, si-i spuneti ca acest fel plateste Alexandru Voda celor ce-i prada tara.Indata Armasul si capitanul de lefegii incepura a-l tari. Ticaitul boier racnea cat putea, vrand sa se impotriveasca; dar ce puteau batranele lui mani impotriva acelor patru brate zdravene care-l trageau! Vrea sa se sprijineasca in picioare, dar se impiedica de trupurile confratilor sai, si luneca pe sangele ce se inchegase pe lespezi. In sfarsit puterile ii slabira si satelitii tiranului, ducandu-l pe poarta curtii mai mult mort decat viu, il imbrancira in multime.


Carti similare cu Alexandru lapusneanu

Intuneric si lumina

Intuneric si lumina

de I. Al. Bratescu-voinesti

mai mult
Doamna dalloway

Doamna dalloway

de Virginia Woolf

mai mult
Opere mircea vulcanescu vol i-ii

Opere mircea...

de Academia Romana

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147


Recenzii: 2
Carti citite: 0

Lavibas
Recenzii: 0
Carti citite: 61