Ion creanga in studii si note critice

scrisa de Leca Morariu

Ion creanga in studii si note critice de Leca Morariu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ion creanga in studii si note critice 26.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Princeps Edit
Autor (i): Leca Morariu
ISBN: 978-973-1783-87-1
Descriere: Cartea aduna pentru prima oara toate contributiile la tema ale omului de vasta cultura Leca Morariu (1888-1963), sub titlul Ion Creanga in studii si note, editie ingrijita si postfata de Liviu Papuc, studiu introductiv de acad. Mihai Cimpoi. Universitarul cernautean Leca Morariu s-a apropiat de viata si opera lui Ion Creanga in repetate randuri, scotand la iveala studii temeinice, precum Institutorul Creanga (continuat de Popa Duhu si Zahei Creanga) si Drumuri moldovene (Pe urmele lui Ion Creanga), ambele premiate de Academia Romana in 1926, la care se adauga analize pe text ale unor lucrari romanesti si straine privitoare la viata si opera marelui humulestean (avandu-i in vedere pe autori precum Jean Boutière, Gustav Weigand, G. Calinescu, E. Lovinescu s.a.).

Leca Morariu dezvaluie in aceste cercetari atat spectacolul operei, cat si asezarea lui Creanga in atmosfera literara a sfarsitului de secol al nouasprezecelea.


Carti similare cu Ion creanga in studii si note critice

Tudor ceaur alcaz (2 vol.)

Tudor ceaur alcaz (2...

de Ionel Teodoreanu

mai mult
Mihail sadoveanu opere alese volumul 1

Mihail sadoveanu opere...

de Mihail Sadoveanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!