La Medeleni, vol I

scrisa de Ionel Teodoreanu

La Medeleni, vol I de Ionel Teodoreanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
La Medeleni, vol I 6.16 lei *
La Medeleni, vol I 9.37 lei *
La Medeleni, vol I 32 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Ionel Teodoreanu
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-675-718-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Urmarind adolescenta protagonistilor, Ionel Teodoreanu surprinde -printre cei dintai între romancierii nostri interbelici – un ritm si un stil de viata deja modernist, sincron cu cel occidental. Modern style‑ul casei din Pitar Mos a lui Herr Direktor si Danut, stilul garconne, emancipat al Olgutei Deleanu, preocuparile sportive ale tinerilor, automobilul, cinematograful, petrecerile de liceeni prefigureaza deja atmosfera anilor ’20.
Prin Mircea si Danut, Ionel Teodoreanu se dovedeste a fi, de fapt, un subtil avocat literar al medelenismului. Caci „medelenismul“ nu e legat doar de experienta socio‑istorica a unei clase în declin. E un stil de viata strans legat de experienta unor varste ale marilor vacante(copilaria, adolescenta, prima tinerete) aflate la „hotarul“ dintre doua epoci istorice. E, totodata, o emblema a intimismului familial pe care chiar si lumea comunista autohtona l‑a conservat, pana la un punct.


Carti similare cu La Medeleni, vol I

Alexandru lapusneanu

Alexandru lapusneanu

de Costache Negruzzi

mai mult
Nopti la serampore. biblioteca maharajahului. secretul doctorului honigberger

Nopti la serampore....

de Mircea Eliade

mai mult
Nuvele si povestiri

Nuvele si povestiri

de Barbu Stefanescu Delavrancea

mai multRecenzii

cassady cassady pe 2013-01-31 11:43:38 Rating:

Primul volum din La Medeleni este un volum al copilariei si ne prezinta viata celor trei Olguta, Danut si Monica in vara lui 1906. Imi place cum le prezinta Ionel Teodoreanu joaca inocenta, taria de caracter a Olgutei si linistea Monicai. Mi-as dori ca astazi sa mai avem parte de astfel de copilarii adevarate cand chiseaua cu dulceata, harbusul si zaharul candel sunt dulciurile favorite,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Al3iand
Recenzii: 0
Carti citite: 16

Elend
Recenzii: 0
Carti citite: 17

motianda
Recenzii: 0
Carti citite: 66