Biserici de lemn din europa

scrisa de Ioan Godea

Biserici de lemn din europa de Ioan Godea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Biserici de lemn din europa 55.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: CD Press
Autor (i): Ioan Godea
ISBN: 9789731760919
Descriere: Bisericile de lemn prezinta un interes deosebit, valorile lor artistice fiind promovate prin studii si conferinte, in plan national si international. Lucrare colectiva, adesea anonima, bisericile de lemn de pretutindeni sunt o reflectare a vietii spirituale, care demonstreaza continuitatea unei vechi traditii.
Istoricul de arta Ioan Godea este unul dintre cei mai perseverenti cercetatori ai bisericilor de lemn din Transilvania si din intreaga Europa, detinatorul unui numar impresionant de documente adunate de-a lungul anilor.
Personalitate de valoare consacrata in istoria artei si a etnografiei din tara noastra, autorul dedica volumul Biserici de lemn din Europa unei tematici careia i-a consacrat o mare parte dintre studiile sale: biserica de lemn.
In prezenta lucrare, sunt prezentate, in premiera in Romania, nu numai biserici de lemn de pe teritoriul tarii noastre, ci si altele, situate pe locuri risipite pe harta intregii Europe, din Norvegia pana in Siberia. In opinia domnului Ioan Godea, o asemenea sinteza monografica a marii familii a bisericilor de lemn din Europa era imperios necesara publicului roman.
Lucrarea este valoroasa, nu in ultimul rand, prin faptul ca promoveaza arta noastra populara, purtatoare de vechi traditii, precum si nobletea spiritului romanesc.


Carti similare cu Biserici de lemn din europa

Arta occidentala

Arta occidentala

de Anthony Mason

mai mult
Pianistul virtuoz

Pianistul virtuoz

de Charles-louis Hanon

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!