Jocurile zeilor. gotterspiele (editie bilingva)

scrisa de Christian Haller

Jocurile zeilor. gotterspiele (editie bilingva) de Christian Haller Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Christian Haller
ISBN: 9739477445
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Scrisa in 1987 si reprezentata pentru prima oara la Teatrul din Spittel, Bremgarten, piesa Jocurile zeilor este o meditatie postbekettiana asupra destinului uman. Volumul contine si varianta originala a textului lui Haller, beneficiind de excelenta traducere a lui Mircea Ivanescu.
In descendenta piesei Asteptandu-l pe Godot, universul infatisat de Haller este o deconstructie a ordinii universale prestabilite, in care cei doi dumnezei, Loh si Lee, asteapta, decazuti si plictisiti, ca vesnicia sa aiba undeva un sfarsit. Intrebarile nu-si mai au rostul nici intre cei doi, pentru ca nu mai exista raspunsuri sau, mai bine zis, orice raspuns e valabil. Nu mai exista nici un destin, cu atat mai putin unul tragic. Perspectiva este sumbra si implacabila, zeii au uitat de oameni si ii confunda cu sobolanii. Doar din plictiseala, invingandu-si lenea, acesti supremi decrepiti coboara pe pamant, amestecandu-se in viata unei perechi care ar fi putut, in logica fireasca a lucrurilor, sa reprezinte credinta, iubirea, speranta si care, acum, nu sunt decat niste piese de experiment, niste fantose pentru dispozitia ludica a celor doi zei. ISBN: 973-9477-44-5


Carti similare cu Jocurile zeilor. gotterspiele (editie bilingva)

Istoria benzii desenate romanesti

Istoria benzii...

de Alexandru Ciubotariu, Dodo Nita

mai mult
Patima lui gericault

Patima lui gericault

de Denise Aime-Azam

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!