Demonul meschin

scrisa de Feodor Sologub

Demonul meschin de Feodor Sologub Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Demonul meschin 8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Feodor Sologub
Numar de pagini: 456 pagini
ISBN: 9737786564
Descriere: Lipsit de aureola romantică şi de fanatismul eroilor lui Dostoievski, demonul cel meschin al lui Sologub, alias Peredonov, profesor într-un liceu de provincie, este răul prin excelenţă: slugarnic, animalic, laş, delator abject, mizantrop, suferind continuu de mania persecuţiei şi persecutând el însuşi pe oricine. Universul aparent monoton al unui orăşel din Rusia ţaristă este, de fapt, un mediu suprasaturat de forţe diabolice: patimi refulate, răzbunări filistine, răfuieli meschine. Pe scurt, un univers în care "peredonovismul" reprezintă o stare de spirit şi nu un caz clinic izolat. Prin această analiză a potenţialului malign al naturii umane, romanul lui Feodor Kuzmici Sologub (1863-1927) se dovedeşte opera profundă a unui moralist, al cărei protagonist, spre deosebire de complexul erou dostoievskian, este un demon unidimensional, un prototip al răului absolut.


Carti similare cu Demonul meschin

Portocalele nu sunt singurele fructe

Portocalele nu sunt...

de Jeanette Winterson

mai mult
Poker. Black Glass

Poker. Black Glass

de Bogdan Cosa

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2014-03-31 19:48:29 Rating:

Nu stiu de ce nu am auzit mai multe despre autorul acesta. Am citit cartea la recomandarea mamei mele si, ca orice carte sugerata de ea, “Demonul meschin” s-a dovedit extraordinar de buna.

Experienta mea in literatura rusa nu e tocmai vasta, probabil chiar superficiala (O Anna Karenina, o crima si pedeapsa…) dar as putea sa incadrez acest roman in categoria celor de top....

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Silvia1988
Recenzii: 69
Carti citite: 115