Atlasul popoarelor din europa de vest

scrisa de Jean Sellier, Andre Sellier

Atlasul popoarelor din europa de vest de Jean Sellier, Andre Sellier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Atlasul popoarelor din europa de vest 34.9 lei *
Atlasul popoarelor din europa de vest 41.69 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Niculescu
Autor (i): Jean Sellier, Andre Sellier
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Despre atlasele popoarelor

Schite compacte ale marilor spatii geografice si arii culturale, a intrepatrunderii acestora, trecand in revista, cu forta de evocare, multimea tragediilor trecute si prezente, semnalandu-le pe cele potentiale, cartile colectiei asigura o calatorie catre originile unor familii de popoare si un parcurs de-a lungul destinelor acestora, pe coordonatele definitorii ale istoriei, politicii, religiei, culturii si civilizatiei, intr-o postura aproape romanesca, pentru a carei consistenta chezasuieste harul de povestitori al autorilor, structura comprehensibila a volumelor si bogatia, soliditatea si complexitatea materialelor cartografice incluse.

In plina "desfasurare de forte", expansiune si perfectionare, "establishment"-ul Uniunii Europene pare sa fie tot mai energic atacat de clamarea de catre numerosi europeni a "dreptului lor la diferenta". Si asta cu atat mai de luat in seama, cu cat vocile care o fac rasar tocmai din "corul" ce se arata pana acum atat de bine "strunit", al vechiului nucleu de state ale Uniunii: catalani, basci, corsicani, frisoni, galezi, scotieni... Realitatea este insa ca fenomenul nu reprezinta decat o manifestare continua a insasi substantei istoriei batranului continent, rezultat dintotdeauna al tensiunilor si compromisurilor dintre constructele si apoi constructiile politice (fie acestea minuscule sau grandioase, unitare sau federalizate) si diversitatea populatiilor vizate.
Analiza profunda si lectura seducatoare, "cartea popoarelor occidentului european" - in cadrul careia cartografia aplicata unui numar de sase "spatii-cadru", avand darul de a facilita observatia, pare sa se arata cu mult mai graitoare decat orice alta pledoarie - in dubla ei cuprindere, geografica si istorica, parcurge drumul de la regatele barbare ale Evului Mediu catre Uniunea Europeana din zilele noastre, un spatiu deschis tuturor migratiilor si tuturor aventurilor, niciodata stabilizat si doar sperat ca atare, si, mai cu seama, permanent divers si fragmentat. Explicatiile furnizate de cei doi autori pe marginea bogatului material cartografic (peste 100 de detalieri ale spatiului european) ofera mai multa lumina politica si istorica, dezvaluindu-i cititorului densitatea etnica, lingvistica, spatiala, religioasa si politica a vestului Europei.DE LA REGATELE BARBARE LA UNIUNEA EUROPEANA (Limbile; Religiile; State unitare, state federale);
 
SPATIUL ITALIC (Italia moderna; Malta);
 
SPATIUL IBERIC (Spania, de la Filip al V-lea la Juan Carlos; Spania contemporana; Portugalia, incepand din 1640);
 
SPATIUL GALIC (Vechiul regim; Franta, incepand de la Revolutie; Limbile regionale);
 
SPATIUL GERMANIC SI LOTHARINGIAN (Mozaicul german; De la Reforma la destramarea Sfantului Imperiu; Germania si Austria, intre 1815 si 1945; Germania contemporana; Austria contemporana; Elvetia; De la ducii Burgundiei la Tarile de Jos unite; Belgia; Olanda; Marele Ducat de Luxemburg);
 
SPATIUL ANGLO-CELTIC (Anglia si Tara Galilor, de la 1066 la 1707; Regatul Scotiei; Marea Britanie moderna; Irlanda);
 
SPATIUL SCANDINAV (Danemarca, incepand din 1814; Suedia, incepand din 1814; Norvegia, incepand din 1814; Islanda);
 
BIBLIOGRAFIE;
 
 INDEX.


Carti similare cu Atlasul popoarelor din europa de vest

Universul

Universul

de Larousse

mai mult
Genomul uman

Genomul uman

de Gavrila Lucian

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!