Tratamentul farmacologic al epilepsiei infantile si juvenile

scrisa de Victor Dumitrascu, Rodica Cinca, Matusz Anca Alexandra, Daliborca Cristina Vlad, Adelina Cheversan, Daniela Stefania Grecu, Daniela Ionescu

Tratamentul farmacologic al epilepsiei infantile si juvenile de Victor Dumitrascu, Rodica Cinca, Matusz Anca Alexandra, Daliborca Cristina Vlad, Adelina Cheversan, Daniela Stefania Grecu, Daniela Ionescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tratamentul farmacologic al epilepsiei infantile si juvenile 16.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Editura de Vest
Autor (i): Victor Dumitrascu, Rodica Cinca, Matusz Anca Alexandra, Daliborca Cristina Vlad, Adelina Cheversan, Daniela Stefania Grecu, Daniela Ionescu
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Antiepileptice-anticonvulsivante
Substante cu rol de transmitere si modulare asupra impulsului nervos...
Afectiunile neuropsihomotorii aparute in copilarie si adolescenta reprezinta tulburari ale dezvoltarii neuronale care afecteaza adaptarea individului in dimensiunea sa percevomotrica. Dezvoltarea psihomotorie este un proces continuu, care debuteaza de la nastere. Datele actuale de epidemiologie arata o evolutie ascendenta a tulburarilor neuropsihice la populatia infantila. Gravitatea si complexitatea lor este variabila, de la tulburari emotionale si de conduita, sindroame hiperchinetice si disfunctii cerebrale minore, pana la sindroame depresive sau stari psihotice grave. Tratamentul antiepileptic constituie un important si vast domeniu de cercetare. Din experienta personala, autorii – cadre didactice la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara – au exemplificat unele reactii adverse cu relevanta clinica semnificativa si au incercat sa realizeze o sinteza a profilului farmacologic al medicamentelor antiepileptice eficiente in crizele comitiale la copil si adolescent. Pe baza unei bibliografii complexe (prezentate in ordinea aparitiei in text), care reflecta datele cele mai actuale din literatura de specialitate, sunt reliefate modificarile specifice domeniului pediatric, cu importanta deosebita pentru medicul practician.
Cartea se adreseaza tuturor celor care se confrunta cu problematica administrarii medicatiei antiepileptice la copii si adolescenti, respectiv specialistilor de neuropsihiatrie infantila si pediatrie, medicilor de familie, medicilor specialisti de laborator clinic, specialistilor de farmacologie si toxicologie clinica, studentilor la medicina.


Carti similare cu Tratamentul farmacologic al epilepsiei infantile si juvenile

Copil sanatos, copil bine hranit

Copil sanatos, copil...

de Elisabeta Iosefina Iorga, Emilia Deliu

mai mult
Masaj - presopunctura - reflexoterapie -

Masaj - presopunctura...

de Charles Hartmann

mai mult
Ceaiurile mele pentru copii - 300 de retete pentru puiul mamei, pui!

Ceaiurile mele pentru...

de Maurice Messegue

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!