Bomba zilei

scrisa de Evelyn Waugh

Bomba zilei de Evelyn Waugh Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Leda
Autor (i): Evelyn Waugh
ISBN: 9731020209
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Considerat de criticul Edmund Wilson "singurul geniu comic de prima mâna produs de englezi dupa George Bernard Shaw", Evelyn Waugh (1903-1966) este, prin umorul sau fin dar savuros, combinat cu maiestria literara, cel mai mare scriitor satiric al generatiei sale.
Bomba zilei (1938) este un roman ilar, scris cu o inteligenta sofisticata si cu un spirit ironic muscator, despre jurnalismul de senzatie. Un tânar, autorul unei rubrici despre plictisitoarea viata rurala britanica la un ziar londonez numit în mod sugestiv Bestia zilei, este trimis din greseala în Ismailia (Abisinia), unde sta sa izbucneasca un razboi civil. Romanul este construit în mod elaborat, pe un tipar vesel de quiproquouri, anagrame, metateze, rasturnari de situatie, transpozitii si transfigurari. Waugh este însa realist: cartea se încheie într-o nota descurajatoare: "Afara, bufnitele vânau rozatoarele materne si progeniturile lor blanoase." Era anul 1938 si razboiul batea la usa.


Carti similare cu Bomba zilei

Cabaret Biarritz

Cabaret Biarritz

de Jose C. Vales

mai mult
O mie de farame

O mie de farame

de James Frey

mai mult
Inima cusuta

Inima cusuta

de Carole Martinez

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!