Diplomatia chineza premise istorice si spirituale

scrisa de Anna Eva Budura

Diplomatia chineza premise istorice si spirituale de Anna Eva Budura Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Diplomatia chineza premise istorice si spirituale 39.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Topform
Autor (i): Anna Eva Budura
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Doamna dr. Anna Eva Budura este un reputat sinolog si istoric roman, care a lucrat si trait in China multi ani si este un vechi prieten cunoscut al poporului chinez. Domnia sa a intreprins studii aprofundate in istoria Chinei, cu deosebire in istoria moderna a Chinei, si de-a lungul multor ani a publicat un mare numar de studii si articole stiintifice despre istoria Chinei.

Imbratisand o atitudine stiintifica riguroasa, doamna dr. Budura a explorat, bizuindu-se pe o solida instructie culturala si temeinice cunostinte de specialitate, curgerea pe durata catorva milenii a lungului fluviu istoric al civilizatiei zhonghua. Facand uz de bogate materiale istorice, noua lucrare „Diplomatia chineza - premize istorice si spirituale” prezinta conditiile formarii epocilor reprezentative ale natiunii zhonghua, caracteristicile situatiei politice interne si ale relatiilor cu lumea exterioara, ca si starea dezvoltarii civilizatiei, a stiintei si tehnicii proprii acestora, dupa care, facand un pas inainte, dezvaluie premizele istorice si spirituale ale contactelor si schimburilor natiunii zhonghua cu lumea exterioara, precum si influenta exercitata de acestea asupra situatiei interne si a celei externe. Conceptele stiintifice si unghiul de abordare a studierii problemelor de istorie invederate de autor se constituie in valoroase elemente de referinta, iar prezentarea culturii traditionale chineze, a personalitatilor istorice si ale faimoaselor vestigii si relicve ale trecutului nu a imbogatit doar continutul cartii, ci, in plus, i-a sporit caracterul informativ si a facut-o si mai interesanta.

Popoarele chinez si roman intretin, cu deosebire de-a lungul a aproape 60 de ani, din 1949 cand au fost stabilite relatiile diplomatice, relatii de prietenie traditionala ce au o indelungata vechime. In pofida intemperiilor ce s-au succedat in lume, cele doua tari au trecut cu bine prin diferitele incercari si au ramas prietene dintru inceput pana astazi; aceste relatii traditionale de prietenie vor inregistra o ascensiune continua spre noi culmi, ca urmare a eforturilor comune ale conducatorilor celor doua tari si ale celor doua popoare. Editarea lucrarii „Diplomatia chineza - premise istorice si spirituale” ofera cercetatorilor din Romania un foarte bun material pentru studierea istoriei natiunii zhonghua si, in acelasi timp, a deschis o fereastra publicului din Romania care doreste sa cunoasca cultura traditionala a Chinei; cu atat mai mult, ea va ajuta la progresele in cunoasterea reciproca dintre cele doua popoare, la promovarea dezvoltarii pe mai departe a relatiilor traditionale de prietenie dintre cele doua tari.

Ma folosesc cu placere de prilejul oferit de editarea lucrarii „Diplomatia chineza - premize istorice si spirituale” spre a ura in mod sincer doamnei dr. Anna Eva Budura sanatate, sa continue sa creeze si mai multe lucrari de valoare, sa imbogateasca substanta prieteniei dintre cele doua tari.

Liu Zengwen

Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania


Carti similare cu Diplomatia chineza premise istorice si spirituale

Modele de regionare politico-administrative

Modele de regionare...

de Danut-radu Sageata

mai mult
Zbor in bataia sagetii

Zbor in bataia sagetii

de Horia Roman Patapievici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!