Asocierea libera

scrisa de Christopher Bollas

Asocierea libera de Christopher Bollas Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Lucman
Autor (i): Christopher Bollas
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Cand Freud le-a cerut pacientilor sai sa asocieze liber, el a facut ceva simplu si totodata revolutionar: a solicitat din partea lor gandirea cu voce tare. Prin aceasta manevra extraordinara, Freud a transformat monologul launtric in dialog terapeutic. Dar procedand astfel, a deschis calea unui discurs nou, care urmarea directii de gandire ce pareau a nu avea nimic in comun cu simptomele pacientului. ªi psihanalistului i se cerea, de asemenea, sa-si lase gandurile sa rataceasca in voia lor, pentru a "surprinde directia in care se indreapta inconstientul pacientului". Aceasta comunicare meditativa intre doi participanti "visatori" s-a constituit intr-o metoda psihanalitica intru totul noua. Ce mod straniu de a descoperi acele adevaruri care dau nastere conflictului psihic! ªi totusi, "perechea freudiana" este, probabil, cea mai sofisticata forma de gandire inconstienta de care dispunem; asa cum arata Christopher Bollas, ea are implicatii mult mai vaste decat ne-am inchipuit vreodata. Christopher Bollas este un eminent psihanalist si autor, recunoscut ca unul dintre cei mai importanti teoreticieni din domeniu. Printre cartile sale se numara: Forces ofDestiny (1989), Being a Character (1992), Cracking Up (1995), The Mystery of Things (1999) si Hysteria (2000).


Carti similare cu Asocierea libera

Ea si El. Biografia unei relatii

Ea si El. Biografia...

de Aurora Liiceanu

mai mult
Dependenta de nefericire - elibereaza-te de starile si comportamentele care iti submineaza relatiile, munca si viata pe care o doresti!

Dependenta de...

de Martha Heineman Pieper, William J. Pieper

mai mult
Dragostea cea veche îţi şopteşte la ureche. Primele iubiri

Dragostea cea veche...

de Aurora Liiceanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!