Fizica pentru liceu utilizand microsoft office

scrisa de Alexandru Otet, Dan Sorin Nitescu, Danut-cezar Spoiala

Fizica pentru liceu utilizand microsoft office de Alexandru Otet, Dan Sorin Nitescu, Danut-cezar Spoiala Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fizica pentru liceu utilizand microsoft office 3.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: ALL
Autor (i): Alexandru Otet, Dan Sorin Nitescu, Danut-cezar Spoiala
ISBN: 973684448X
Descriere: CALCULATORUL TE INVATA!
Colectia Miniscolar Office
este conceputa pentru orele din curriculum la decizia scolii; acopera integral ariile curriculare ale invatamantului preuniversitar (limba si comunicare, matematica si stiinte, tehnologii); abordeaza, creativ si sugestiv, utilizarile tehnologiei informatiei si comunicatiei (ICT) in procesul didactic; reprezinta o motivatie in plus pentru invatarea disciplinelor respective, utilizand computerul; pune la dispozitie sugestii alternative pentru desfasurarea orelor de limba romana, matematica, biologie, chimie, fizica, educatie tehnologica etc.; ofera posibilitatea dezvoltarii indemanarii de procesare completa a informatiei cu ajutorul aplicatiilor sistemului de operare Windows si al pachetul de programe Microsoft Office.

Realizat in anul 1981, produsul botezat IBM PC a fost considerat primul calculator personal, in deceniile urmatoare acesta devenind chiar un produs de consum, in orice caz o prezenta din ce in ce mai indispensabila in numeroase domenii de activitate.
Chemate sa puna bazele pregatirii viitoarelor generatii, scolile din Romania, se vad astazi puse in situatia de a nu-si mai putea permite intarzieri in alinierea la dotarea cu astfel de instrumente a laboratoarelor si claselor lor. Cea mai logica masina, calculatorul trebuie, desigur, stapanit (cum functioneaza, ce poate face, cum poate fi folosit cel mai eficient etc.). Iar asta nu numai ca sa putem incinge, in cel mai nevinovat caz, o partida de Tetris.
Cartea de fizica propusa de colectivul de autori prezinta citeva dintre posibilitatile ce pot fi exploatate cu succes de catre orice licean, utilizator de PC (acasa ori in laboratorul scolii) in cadrul orelor acestei materii, dar si pe parcursul studiului particular dedicat acestei stiinte.
Legatura dintre fizica si calculator ar putea fi explicata, cel putin, prin dezvoltarea stiintei fizicii, a fizicii corpului solid si a semiconductorilor. Asa au fost posibile aparitia calculatorului si dezvoltarea acestuia! Ca sa nu mai spunem ca, pentru a explica functionarea masinii de calcul trebuie sa apelam la notiuni si legi fizice (lucrul acesteia cu impulsuri electrice; memoria alcatuita din mici condensatoare sau mici magneti; imaginea formata pe ecranul monitorului ei prin impactul unei multimi de electroni deviati in campuri electrice si magnetice; citirea unui CD-ROM realizata prin reflexia unei raze Laser; prezenta unor bobine cu miez de fier sau a tehnologiilor moderne, bazate pe Laser, in structura imprimantelor atasate; citirea caracteristicilor componentelor unui PC cu ajutorul unitatilor de masura cunoscute: milisecunde, hertzi, inci, biti, byti). Interactivitatea calculator-stiinta fizicii a contribuit din plin la evolutia celui de-al doilea membru al relatiei, prin programul Microsoft Office 97 putand realiza editarea textelor unor referate sau articole (Microsoft Word); prezentarea unor referate sau lectii (Microsoft PowerPoint); calcule matematice (Microsoft Excel); grafice (Microsoft Excel); prelucrarea datelor experimentale (Microsoft Excel); crearea, gestionarea si apelarea de baze de date (Microsoft Excel si Microsoft Access). Cuprins: Intrare in Excel; Intrare in Word; Equation Editor si alte facilitati; Vectori si curbe in Word; Operatii cu vectori; Masuratori de precizie in Word; Sa ne miscam uniform cu Excel-ul; Accelerand prin Excel; Figuri si efecte cu Word; Efecte 3-D cu Word; Sa avansam in functii Excel; Sisteme de ecuatii; Particule printre linii de camp; Probleme dure rezolvate cu Excel; Excel ne face graficele; Prelucrarea datelor experimentale cu Excel; Spectacol cu Power Point. ISBN: 973-684-448-X


Carti similare cu Fizica pentru liceu utilizand microsoft office

Tehnologii de imprimare - offset, flexografie, serigrafie

Tehnologii de...

de Radu Zlatian

mai mult
Tehnologii web (2 volume) (cd)

Tehnologii web (2...

de Sabin Corneliu Buraga

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!