Necredinciosul

scrisa de Ion Vianu

Necredinciosul de Ion Vianu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Necredinciosul 4.34 lei *
Necredinciosul 12.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Ion Vianu
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 978-973-23-1968-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Intr-un mic oras occidental, doi barbati, Daniel si Joseph, fac cunostinta, descoperind o pasiune comuna: cucerirea femeilor. Doamne „cu voaluri si cu matasuri”, Helene – o fosta prostituata –, Fatima – o marocana misterioasa –, frumoasa, eleganta si libera Ingeborg… Vizitele inutile la un psihanalist fara har il aduc pe Joseph fata in fata cu Daniel. Printr-un joc simbolic de oglinzi, actiunile celor doi par sa se reflecte unele intr-altele, generind impresia unui „dublu”. Anamorfoza se produce si, odata deformati, cei doi se afla in pericol de moarte… Oare vor reusi sa evite un deznodamint previzibil? In romanul lui Ion Vianu, care parca a fost scris asa cum se citeste – pe nerasuflate –, grotescul si tragicul se intrepatrund neincetat.

„M-am intors in Romania ca sa scriu: in viata unui romancier debutant cum sint – paradoxal, eu sint un douamiist printre saizecisti, am fost contemporan cu un eseist ca Matei Calinescu, un poet ca Nichita Stanescu, un romancier ca Nicolae Breban, dar abia acum public fictiune –, e nevoie de un feedback, de un raspuns al publicului si deci faptul ca sint in Romania ma alimenteaza, ma hraneste. Am citit undeva ca exista multi scriitori care nu traiesc in tara lor. Acum citiva ani, cei mai cititi trei scriitori olandezi traiau in strainatate. Probabil ca, daca altul ar fi fost cursul vietii mele, as fi putut sa fiu un scriitor roman traind in strainatate. Dar eu am nevoie de Romania.” (Ion Vianu)


Carti similare cu Necredinciosul

Fluturele negru

Fluturele negru

de Radu Paraschivescu

mai mult
Povesti populare din basarabia

Povesti populare din...

de Grigore Botezatu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!