Consultatia terapeutica a copilului

scrisa de D. W. Winnicott

Consultatia terapeutica a copilului de D. W. Winnicott Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Fundatia Generatia
Autor (i): D. W. Winnicott
ISBN: 973-85683-2-3
Anul aparitiei: 2002
Descriere: D.W. Winnicott aduce in teoria si clinica psihanalitica lucrari clasice, de referinta in plan international: De la pediatrie la psihanaliza, Joc si realitate, Bebelusul si mama lui, Deprivare si delincventa, Natura umana, pentru a enumera doar cateva dintre ele.

In Consultatia terapeutica a copilului, Winnicott dezvaluie cu finete esentialitatea explorarii primelor interviuri clinice care pot oferi cheia cunoasterii vietii psihice a copilului. El aprofundeaza tehnica squiggle ca pe "o cale simpla de a intra in relatie cu copilul"; este vorba de un desen realizat in comun, in care psihanalistul si copilul participa la reconstructia istoriei timpurii a copilului si a mediului sau familial.

Prin desenul sau, care il completeaza pe cel al psihanalistului (si invers), copilul isi exprima sentimentele si gandurile cele mai profunde, el participa viu la relatia cu terapeutul in cautarea Self-ului autentic, a trairilor timpurii, a relatiilor precoce cu mama, cu tatal, respectand simptomul, temerile, suferinta.

Winnicott regaseste in cadrul terapeutic un "moment sacru" in care relevarea de sine lumineaza un interior pana atunci obscur si conflictual.

Cartea cuprinde 21 de capitole care reprezinta tot atatea descrieri ale unor consultatii terapeutice pe care Winnicott, unul dintre cei mai renumiti psihoterapeuti de copii, le-a avut de-a lungul vietii sale.


Carti similare cu Consultatia terapeutica a copilului

Animalul povestitor. Cum ne fac povestile oameni

Animalul povestitor....

de Jonathan Gottschall

mai mult
Introducere in psihotanatologie

Introducere in...

de Ionel Mohirta

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!