Harta greciei - turistica si rutiera

scrisa de Huber-niculescu

Harta greciei - turistica si rutiera de Huber-niculescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Harta greciei - turistica si rutiera 16.35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Niculescu
Autor (i): Huber-niculescu
ISBN: 9735687631
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Pentru cei mai multi dintre noi, Grecia reprezinta aproape o "stare de spirit", cel putin o invitatie la visare. De la acest spatiu, nenumarati creatori de renume in domeniul beletristicii, al stiintelor umaniste si al artelor plastice si-au revendicat de-a lungul secolelor sursele de inspiratie, raspunzand exemplar, in opere de exceptie, provocarilor lansate peste timp de civilizatia si cultura greaca. Leagan de istorie si, in definitiv, aproape o "tara-muzeu" - renume mai aproape de adevar decat in cazul altor destinatii de vacanta -, vechea Elada, cu excesul ei de vreme frumoasa in cea mai mare parte a anului si puzderia de insule si insulite, mici "paradisuri de vacanta", reprezinta si locul catre care isi poate indrepta pasii cel dornic, pur si simplu, de o "evadare vremelnica" din civilizatie, de-a "uita de toti si de toate", ceea ce, indeobste, s-ar traduce prin ponciful "a-si incarca bateriile".

Indicand drumurile europene, drumurile nationale, autostrazile/cele aflate in constructie, drumurile expres/in constructie, drumurile nationale, secundare (dar si alte sosele si drumuri), caile ferate, toate insotite de mentionarea distantei in kilometri, harta - beneficiind de o reprezentare turistica si rutiera in doua sectiuni, fata-verso, pentru a raspunde unei detalieri cartografice de anvergura, la scara de 1 : 650 000 - asigura consultantilor ei, chiar turistilor celor mai pasionati, un bagaj informativ consistent (forme de relief, zone administrative, granite, localizari de aeroporturi, porturi, feriboturi, baraje, benzinarii, plaje, moteluri, campinguri, pesteri, parcuri si rezervatii naturale, monumente din Patrimoniul Mondial Cultural si Natural UNESCO, lacasuri de cult, castele, situri arheologice, puncte de belvedere) si este insotita de un INDICE DE ORIENTARE RAPIDA ASUPRA LOCALITATILOR, cu trimiteri la coordonatele hartii.
CARTEA DE VIZITA BILINGVA (ENGLEZA/ROMANA) ofera cateva REPERE GEOGRAFICE SI ADMINISTRATIVE asupra tarii, o succinta initiere in GASTRONOMIA GRECILOR si oportunitati de CAZARE, continuand cu DATE SPECIFICE (ora oficiala; recomandari de sezon turistic; program de lucru; sarbatori; festivaluri; cateva din uzantele limbajului semnelor), un popas orientativ in ATENA (cu mentionarea principalelor PUNCTE DE ATRACTIE TURISTICA: Acropole; porticul Beule si Propylaea; templul zeitei Atena Nike; Parthenonul; Erechtheionul; muzeul Acropole; panta sudica a Acropolei; Agora; templul lui Zeus Olimpianul si arcul lui Hadrian; stadionul olimpic; situl Kerameikos; piata Syndagma; colina Lycavittos; muzeul national de arheologie; galeria nationala de arta) si enumerarea catorva OBIECTIVE TURISTICE DIN AFARA CAPITALEI GRECESTI (Templul lui Poseidon; situl de la Maraton; situl din Delfi).

1:650.000


Carti similare cu Harta greciei - turistica si rutiera

Codul lui da vinci - ghid de calatorie

Codul lui da vinci -...

de Jennifer Paull, Christopher Culwell

mai mult
Atlasul literaturii romane

Atlasul literaturii...

de Cristina Ionescu, Adrian Costache, Gheorghe Lazarescu, Luminita Cornea

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!