Corneliu baba (engleza)

scrisa de Pavel Susara

Corneliu baba (engleza) de Pavel Susara Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Noi - Media Print
Autor (i): Pavel Susara
ISBN: 1859957455
Descriere: Pictorul Corneliu Baba (1906-1997) a crescut si s-a format oarecum solitar, la inceput in atelierul tatalui sau, mai tarziu in preajma lui Nicolae Tonitza.
Autorul albumului, Pavel Susara, critic de arta contemporana, afirma "Intr-un secol marcat de cele mai radicale descoperiri stiintifice si tehnice, zdruncinat de cele mai contradictorii ideologii, filosofii si doctrine estetice, in care arta si-a negat cu aceeasi vehementa mostenirea, prezentul si viitorul, in care forma industriala a declarat un razboi fatis celei simbolice, Baba s-a incapatanat sa ramana, dupa propria sa marturisire, in,,marea pictura,,. Adica inlauntrul acelor conventii ale limbajului si acelor coduri ale reprezentarii pe care timpul parea sa le abandoneze ca invechite si ineficiente. Paradoxul acestei optiuni este cu atat mai mare cu cat mediul ortodox in care artistul a trait si s-a format, cu schematismul lui aproape de abstractie, cu impersonalitatea lui severa si cu naturala disciplina a formalizarii, care a perpetuat in timp tiparele gindirii orientale, ar fi putut sa-l apropie, mult mai direct, de iconoclasmele momentului care, intr-un fel sau altul, redesteptau tocmai un asemenea tip de gindire. In pofida acestui fapt, care este doar aparent paradoxal, Baba s-a intors catre formele gandirii occidentale, catre viziunile puternice ale nordului si, finalmente, catre un tip de privire mult mai familiar unui mediu catolic."
Albumul este editat in colaborare cu editura Parkstone Press.


Carti similare cu Corneliu baba (engleza)

Sphera mundi

Sphera mundi

de Adrian Sustea

mai mult
Ghid de arta crestina

Ghid de arta crestina

de Michelle P. Brown,

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!