Unde sunt? > Acasa > Carti > Carti SF & Fantasy > Geneza

Geneza

scrisa de Bernard Beckett

Geneza de Bernard Beckett Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Rao
Autor (i): Bernard Beckett
ISBN: 9789731039923
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Actiunea acestui roman electrizant se petrece pe o insula indepartata, intr-o lume post apocaliptica, plina de boli. Anax este convinsa ca se pricepe la istorie. Ceea ce e foarte bine, deoarece va trebui sa dea piept cu trei examinatori, iar examenul ei complicat, ce va dura toata ziua, tocmai a inceput. Daca il va lua, va fi admisa in Academie, institutia guvernamentala de elita a societatii utopice in care traieste. Dar Anax este pe cale sa descopere ca toate cunostintele ei, toata istoria pe care a invatat-o, nu reprezinta mare lucru. Şi ca Academia nu este chiar ce credea ea. in acest roman excelent, de o ingeniozitate iesita din comun, examenul lui Anax ne va conduce intr-un viitor unde ne vom confrunta cu problemele nerezolvate ale stiintei si ale filosofiei. Ce reprezinta constiinta? Ce ne face sa fim oameni? Daca inteligenta artificiala s-ar dezvolta indeajuns, care ar mai fi statutul special al umanitatii? Deosebit si original, romanul lui Beckett ne va surprinde cu un final socant.






Inteligenta artificiala versus sufletul uman
Scrisa iintr-un stil neobisnuit - toata cartea reprezinta un interviu pentru admitrea intr-o academie a viitorului, dintr-o perioada postapocaliptica - romanul Geneza al lui Bernard Beckett ne prezinta dilema inteligentei artificiale si chestiunile filozofice generate de existenta acesteia. Plina de jocuri intelectuale, dialoguri inteligente si provocari etice, cartea lui Beckett va trezi curiozitatea oricui, tanar sau adult.

Ramane la alegerea fiecaruia daca doreste sa priveasca interviul ca fiind mai mult o judecata decat un examen, dar finalul banuit - si cu toate astea, neasteptat - va da de gandit si va ramane cu siguranta in memoria cititorilor.


Carti similare cu Geneza

Alegerea lui hobson

Alegerea lui hobson

de Sawyer Robert J.

mai mult
Star wars - imperiul contraataca

Star wars - imperiul...

de Donald F. Glut

mai mult
Pandora. efectul lazar

Pandora. efectul lazar

de Frank Herbert, Bill Ransom, Frank Herbert/bill Ransom

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Vero234
Recenzii: 6
Carti citite: 88