Dictionar de paronime al limbii romane

scrisa de Nicolae Andrei

Dictionar de paronime al limbii romane de Nicolae Andrei Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Corint
Autor (i): Nicolae Andrei
ISBN: 978-973-135-506-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.

Lucrarea inregistreaza  peste 7 500 de termeni paronimici, proveniti din cele mai variate domenii ale cunoasterii umane: agricultura, anatomie, botanica, entomologie, chimie, etnografie, farmacie, geologie, ihtiologie, matematica, medicina, meteorologie, mineralogie, mitologie, ornitologie, zoologie etc. Un element de noutate il constituie prezenta in dictionar a unor perechi de nume proprii paronimice, provenite din domeniul stiintei, artei, culturii si civilizatiei umane.
Dictionarul are meritul de a sprijini procesul de cunoastere si de cultivare a limbii nationale si se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi, studenti, profesori, jurnalisti, traducatori, scriitori, pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia lexicului romanesc


Carti similare cu Dictionar de paronime al limbii romane

Dictionar botanic

Dictionar botanic

de Maria Antoaneta Vintilescu

mai mult
Ghid de conversatie roman-bulgar cu dictionar bulgar-roman si roman-bulgar

Ghid de conversatie...

de Mariana Mangiulea, Iliana Pavlova

mai mult
Dictionar explicativ de pleonasme

Dictionar explicativ...

de Silviu Constantinescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

dan pe 12.10.2010 20:04:24

super


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!