Dictionar de paronime al limbii romane

scrisa de Nicolae Andrei

Dictionar de paronime al limbii romane de Nicolae Andrei Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Corint
Autor (i): Nicolae Andrei
ISBN: 978-973-135-506-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Dictionarul de paronime al limbii romane a fost elaborat de catre profesorul Nicolae Andrei de-a lungul a peste trei decenii de documentare si de munca asidua si are un profund caracter stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic.

Lucrarea inregistreaza  peste 7 500 de termeni paronimici, proveniti din cele mai variate domenii ale cunoasterii umane: agricultura, anatomie, botanica, entomologie, chimie, etnografie, farmacie, geologie, ihtiologie, matematica, medicina, meteorologie, mineralogie, mitologie, ornitologie, zoologie etc. Un element de noutate il constituie prezenta in dictionar a unor perechi de nume proprii paronimice, provenite din domeniul stiintei, artei, culturii si civilizatiei umane.
Dictionarul are meritul de a sprijini procesul de cunoastere si de cultivare a limbii nationale si se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi, studenti, profesori, jurnalisti, traducatori, scriitori, pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia lexicului romanesc


Carti similare cu Dictionar de paronime al limbii romane

Dictionar de psihologie vol. 5

Dictionar de...

de Gheorghe Aradavoaice

mai mult
Dictionar rus-roman (63000 de cuvinte)

Dictionar rus-roman...

de Teodor Cotelnic

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

dan pe 12.10.2010 20:04:24

super


Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!