Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana)

scrisa de Ioan Marian Tiplic

Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana) de Ioan Marian Tiplic Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Noi - Media Print
Autor (i): Ioan Marian Tiplic
Numar de pagini: 126 pagini
ISBN: 9737959469
Descriere: La mijlocul secolului al XII-lea, tinutul ce se intindea la miazazi de Tarnava Mare, la marginea sud-estica a teritoriului controlat de regii arpadieni, trece din stapanirea secuilor in cea a noilor comunitati de germani aduse din Flandra, Saxonia si zona Rinului. Ei vor pune aici, pentru opt veacuri, bazele unei civilizatii originale si durabile.

In Transilvania, istoria bisericilor-cetati s-a identificat cu istoria asezarilor sasesti, aceste ansambluri fortificate devenind simbolurile lor definitorii. In acest fel, fiecare comunitate, in functie de posibilitatile economice, s-a straduit sa realizeze o biserica-cetate cat mai greu de cucerit si cat mai impunatoare in ochii calatorului strain.


Carti similare cu Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana)

Iasi. album

Iasi. album

de Laura Chistruga

mai mult
Amintirile unui vanator de imagini in africa

Amintirile unui...

de Jean Dragesco

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!