Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana)

scrisa de Ioan Marian Tiplic

Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana) de Ioan Marian Tiplic Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Noi - Media Print
Autor (i): Ioan Marian Tiplic
Numar de pagini: 126 pagini
ISBN: 9737959469
Descriere: La mijlocul secolului al XII-lea, tinutul ce se intindea la miazazi de Tarnava Mare, la marginea sud-estica a teritoriului controlat de regii arpadieni, trece din stapanirea secuilor in cea a noilor comunitati de germani aduse din Flandra, Saxonia si zona Rinului. Ei vor pune aici, pentru opt veacuri, bazele unei civilizatii originale si durabile.

In Transilvania, istoria bisericilor-cetati s-a identificat cu istoria asezarilor sasesti, aceste ansambluri fortificate devenind simbolurile lor definitorii. In acest fel, fiecare comunitate, in functie de posibilitatile economice, s-a straduit sa realizeze o biserica-cetate cat mai greu de cucerit si cat mai impunatoare in ochii calatorului strain.


Carti similare cu Biserici fortificate ale sasilor din transilvania (2006) (romana)

Callas - o viata

Callas - o viata

de Pierre-jean Remy

mai mult
Literatura si celelalte arte

Literatura si...

de Mihai Nebunu

mai mult
Warhol

Warhol

de Klaus Honnef,

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!