Unde sunt? > Acasa > Carti > Poezii > Anca lui noe

Anca lui noe

scrisa de Anca Mizumschi

Anca lui noe de Anca Mizumschi Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Anca lui noe 16.8 lei *
Anca lui noe 18.48 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Anca Mizumschi
Numar de pagini: 104 pagini
ISBN: 9789735025632
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Avem aici o genealogie apocrifa. Potrivit acestei „povesti" spuse de Anca Mizumschi, Anca este pusa in relatie directa cu chiar biblicul Noe si, desigur, cu arca sa. Este, in fond, o poveste despre semintia poetilor, cu prieteni gazetari si sinceritati ulcerante, cu droguri de nelegalizat vreodata si cu poezii tatuate pe brat, cu eroi de roman si eroi de cimitir, o istorie plina de handicapati si aurolance, amenintari, vene taiate cu varsare in mare si un Isus care citeste din ziar.intr-o epoca in care ni se vorbeste iarasi despre dezarmarea planetara ca despre o opera de mare curaj a umanitatii, iata ca cineva isi asuma sfidarea de a ne vorbi dezarmant despre sine si despre poezie.intr-o epoca in care televizoarele ne polueaza cu vitejiile cate unui supererou ce vine cu mainile goale si infrunta o divizie de soldati superinarmati, cineva are curajul sa iasa in fata noastra si sa vorbeasca despre arta, despre criza de legitimitate a poeziei in societatea de azi, despre incalzirea globala a cortexului si lumea vidata de povesti si mituri.

Interstitii critice: Iulian CostacheComentariu grafic: Vasile Muresan-Murivale


Carti similare cu Anca lui noe

Gardienii luminii

Gardienii luminii

de Viola Vancea

mai mult
11 elegii

11 elegii

de Nichita Stanescu

mai mult
Un vers de scrii - poeme -

Un vers de scrii -...

de Elena Moraru, Daniel Moraru

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-08-02 23:23:30 Rating:

Anca lui Noe sau vino mamă să mă vezi cum scriu poezii!

Anca Mizumschi publică în 2009 la editura Humanitas volumul de poezii ''Anca lui Noe'', carte care atrage atenția din prima prin titlul pompos (titlu care pune din start autorul în rol principal), dar și prin facilul joc de cuvinte atât de la îndemână. Desigur, arca, prin substituirea literei r (de...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!