Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun

scrisa de Jacques Salome

Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun de Jacques Salome Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Jacques Salome
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 9789736697715
Anul aparitiei: 2009
Descriere: in cartea de fata, autorul analize aza motivele ce duc la dezintegrarea cuplurilor. Demersul sau pune in lumina acele aspecte din viata de zi cu zi care nu au nimic amenintator in sine, dar care, repetate si amplificate, adaugindu-se unele altora, vor constitui, de-a lungul vremii, o sursa reinnoita de slabire a unei relatii. Neintelegerile mai mult sau mai putin deschise vor deveni adevarate obstacole in calea comunicarii dintre parteneri. Dar Jacques Salomé nu se multumeste cu explicarea esecului unei relatii, ci intretine speranta si ofera solutii pentru sporirea intimitatii, a cunoasterii de sine si a spontaneitatii. in viata unui cuplu este necesara crearea unei distante, a unui spatiu de negociere, in care sa poata fi recunoscute atit punctele comune, cit si deosebirile dintre parteneri. Legaturile de suflet nu sint suficiente pentru a tine impreuna doua persoane. Comunicarea si recunoasterea diferentelor dintre parteneri ii va ajuta pe acestia sa se accepte unul pe celalalt in individualitatea lor si sa-si asume raspunderea pentru propria fericire. Numai astfel isi vor putea continua viata in cuplu. Chiar si atunci cind o relatie pare distrusa, nimic nu este inca pierdut, ne spune autorul.

Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor si poet. Si-a obtinut licenta in psihiatrie sociala la Ecole pratique des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare in relatii interumane "Le Regard fertile" de la Roussillon-en-Provence, unde preda buna parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III. Jacques Salomé doreste sa transforme comunicarea intr-o materie de sine statatoare ce se preda in scoli si crede in responsabilizarea individului in vederea crearii unor relatii sanatoase, printr-o comunicare activa. Si-a inceput cariera in domeniul relatiilor interumane pornind de la cercetarile si lucrarile ce apartin curentului psihologic umanist, reprezentat de Carl Rogers. La inceputurile carierei sale, s-a folosit de psihanaliza, mergind pe directia propusa de Milton Erickson, pentru care inconstientul este un rezervor de resurse, si nu o componenta intunecata a psihicului. in primele sale cursuri de formare, Jacques Salomé a folosit tehnici corporale cum ar fi Rebirth, bionergia sau mijloacele de expresie scenica, precum psihodrama. Dupa aceste numeroase experiente, ajunge la o metoda personala. El creeaza un sistem teoretico-practic, dezvoltind concepte si instrumente proprii. Astfel ia nastere metoda ESPERE (Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala). Scopul demersurilor sale pedagogice si educative nu este acela de a da sfaturi, ci de a stimula reflectia personala si maturizarea, de a declansa trezirea constiintei si luarea de pozitie fata de sine si fata de ceilalti. Punctul de plecare este exprimarea personala. A format pina in prezent peste 40 000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. A tinut conferinte si cursuri de formare si are discipoli (moderatori in metoda ESPERE si formatori de moderatori) in Franta, Belgia, Québec, Elvetia, Insulele Réunion. Este autor a peste 30 de carti, coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu, teoretician in cadrul Asociatiei pentru Comunicare Relationala prin Ascultare Activa. Cartile sale au fost traduse in 27 de limbi.

Semneaza cronici permanente in revistele Psychologies (Franta) si Le Guide Ressources (Canada); numeroase aparitii in presa francofona (articole cu si despre el, interviuri si cronici ale conferintelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médicine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage. Este tatal a cinci copii.


Carti similare cu Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun

Limbajul trupului

Limbajul trupului

de Dr. Peter A. Andersen

mai mult
Ce să le spunem copiilor

Ce să le spunem copiilor

de Francoise Dolto

mai mult
Psihologie si cinematografie. functiile psihosociale ale filmelor

Psihologie si...

de Elena-claudia Rusu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!