Guvernarea comparata

scrisa de Jean Blondel,

Guvernarea comparata de Jean Blondel, Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Guvernarea comparata 31 lei *
Guvernarea comparata 44.65 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Institutul European
Autor (i): Jean Blondel,
Numar de pagini: 438 pagini
ISBN: 978-973-611-628-5
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Volumul lui Jean Blondel, Guvernarea comparata, este unul dintre cele mai influente cursuri de analiza comparata a sistemelor politice elaborate in anii '90. Traducerea sa in limba romana vine in intampinarea nevoii specialistilor din mediul universitar si a studentilor de a avea la dispozitie o bibliografie adecvata, dar se va dovedi utila si pentru publicul larg. Abordarea comparativa a lui Jean Blondel se remarca nu doar prin rigoare metodologica, ci si prin apelul permanent la exemple si ilustrari practice ale demersurilor teoretice. Lucrarea se distinge prin aceea ca depaseste abordarile politologice conventionale care privilegiaza mecanismele electorale, de partid etc., manifestand deschidere fata de fenomene mai putin analizate de politologi: birocratia administrativa, curtile de justitie si rolul lor in procesul politic. Volumul integreaza experienta regimurilor non-democratice (inclusiv a celor comuniste) in analiza sistemelor politice contemporane si surprinde transformarile politice subsumate celui de-al treilea val al democratizarii. De asemenea, se raporteaza la evolutiile recente din democratiile occidentale avansate si la procesul de modernizare din lumea a treia.
Din cuprins:◊ Structura generala si concepte;◊ Societatea si guvernarea;◊ Comunicare politica si mijloace de comunicare;◊ Partidele politice si alegerile;◊ Partidele, alegerile si democratia directa;◊ Structuri ale guvernarii;◊ Reprezentarea. Forurile legislative si parlamentele;◊ Implementarea si controlul;◊ Guvernul si poporul in politica contemporana


Carti similare cu Guvernarea comparata

Revolutia romana vazuta din strada

Revolutia romana...

de Apostol Stan

mai mult
Transformari globale. politica, economie si cultura

Transformari globale....

de David Held, Anthony Mcgrew, David Goldblatt, Jonathan Perraton

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!