Realitatea virtuala - trecut, prezent si viitor

scrisa de John Vince

Realitatea virtuala - trecut, prezent si viitor de John Vince Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Tehnica
Autor (i): John Vince
Numar de pagini: 170 pagini
ISBN: 9733114987
Anul aparitiei: 2000
Descriere: Lucrarea lui J. Vince reorienteaza software-ul nostru cerebral catre un obiectiv cert, transformarea realitatii virtuale intr-una foarte palpabila. Si omniprezenta. Negresit, trairea virtualitatii ne regleaza cursul catre progres. Tehnic vorbind, vom trai in cea mai buna din lumile in prezent realizabile numai in masura in care o vom selecta navigand in posibil. Caci realitatea virtuala inseamna crearea in timp real a unei inteligente perceptive multisenzoriale computerizate, multumita careia suntem complet imersati intr-o lume fictiva dar inteligibil sintetizabila si, ca atare, posibila. Mai mult, cu o asemenea lume putem interactiona ca si cu lumea reala, cu minimum de rabat senzo-motric. Departe de orice supralicitare science-fiction a conceptului realitatii virtuale, lucrarea ne dezvaluie principala virtute a acestei minirevolutii: aceea de a fi un factor de maturare miraculos al competentelor de conceptie-proiectare-actiune. Intr-un mod necostisitor si nondistructiv putem simula experiente reale, comprimand la maximum istoria performantei pentru a ne daltui realizarile fara reticenta timorata a sculptorului.
Autorul gaseste acel ton de comunicare pragmatica si convingatoare specific britanica, pentru a ne instrui nedogmatic asupra a ceea ce a fost, ce este efectiv si ce promite sa fie in viitorul apropiat realitatea virtuala. Intr-o abordare ecumenic culturala, fara pasaport matematic, sunt atacate toate ramificatiile si articulatiile subiectului: notiuni si termeni, avantaje si posibilitati, grafica computerizata, efecte 3D si animatie in timp real, factori fiziologici umani, hardware specific, software inclusiv acces pe Internet, aplicatii. Totul este exemplificat si ilustrat la nivel de produs comercial, creand un expozeu veridic.
Temperandu-ne emotional, dar inarmandu-ne cu concepte, instrumente si echipamente, lucrarea constituie atat o usa deschisa catre un prezent realizabil, cat si o fereastra catre un viitor care sta sa bata la usa.


Carti similare cu Realitatea virtuala - trecut, prezent si viitor

Viata pe internet

Viata pe internet

de Lucian Velea

mai mult
Invata singur microsoft office 2003 in 24 de ore

Invata singur...

de Greg Perry

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!