Sindroamele b-talasemice

scrisa de Dumitru Bulucea

Sindroamele b-talasemice de Dumitru Bulucea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Aius
Autor (i): Dumitru Bulucea
Descriere: Sindroamele b-talasemice sunt cele mai reprezentative hemoglobinopatii in tara noastra, atat prin forma majora sau boala Cooley, cat si prin talasemia minora, forma heterozigota a sindroamelor b-talasemice.
In esenta, importanta sindroamelor b-talasemice se datoreaza urmatoarelor particularitati: au o distributie geografica caracteristica, putand afecta in teritoriile de distributie electiva un procent important din intreaga populatie pentru mai multe generatii; sunt boli cronice, care dureaza toata viata si care nu beneficiaza inca de mijloace terapeutice de natura sa corijeze anomalia primara (tratamentul este paliativ). b-talasemia majora reprezinta cea mai grava hemoglobinoza cunoscuta, permitand chiar si in cele mai bune conditii de tratament o durata de supravietuire limitata, desi s-au facut mari progrese terapeutice in ultimul timp.


Carti similare cu Sindroamele b-talasemice

Urgente medicale in medicina dentara

Urgente medicale in...

de Gheorghe Dorobat, Carmen Dorobat

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!