Sindroamele b-talasemice

scrisa de Dumitru Bulucea

Sindroamele b-talasemice de Dumitru Bulucea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Aius
Autor (i): Dumitru Bulucea
Descriere: Sindroamele b-talasemice sunt cele mai reprezentative hemoglobinopatii in tara noastra, atat prin forma majora sau boala Cooley, cat si prin talasemia minora, forma heterozigota a sindroamelor b-talasemice.
In esenta, importanta sindroamelor b-talasemice se datoreaza urmatoarelor particularitati: au o distributie geografica caracteristica, putand afecta in teritoriile de distributie electiva un procent important din intreaga populatie pentru mai multe generatii; sunt boli cronice, care dureaza toata viata si care nu beneficiaza inca de mijloace terapeutice de natura sa corijeze anomalia primara (tratamentul este paliativ). b-talasemia majora reprezinta cea mai grava hemoglobinoza cunoscuta, permitand chiar si in cele mai bune conditii de tratament o durata de supravietuire limitata, desi s-au facut mari progrese terapeutice in ultimul timp.


Carti similare cu Sindroamele b-talasemice

Surse de vitalitate

Surse de vitalitate

de Deepak Chopra

mai mult
Tratamentul farmacologic al epilepsiei infantile si juvenile

Tratamentul...

de Victor Dumitrascu, Rodica Cinca, Matusz Anca Alexandra, Daliborca Cristina Vlad, Adelina Cheversan, Daniela Stefania Grecu, Daniela Ionescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!