Culoarea in arta

scrisa de Liviu Lazarescu

Culoarea in arta de Liviu Lazarescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Culoarea in arta 35 lei *
Culoarea in arta 43.46 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Liviu Lazarescu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 9789734612086
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prefata de Pavel Susara „Structurat acum intr-un studiu amplu si dens, un adevarat tratat de cromatologie, cursul profesorului-pictor, sau al pictorului-profesor, trece dincolo de amfiteatrele universitatii, se deschide unei categorii foarte mari de cititori si isi modifica substantial statutul transformindu-se dintr-un act pedagogic cu adresabilitate restrinsa intr-un veritabil act de cultura cu destinatie nelimitata. Ceea ce propune Liviu Lazarescu in aceasta carte, unica pina acum in spatiul cultural romanesc, nu este doar o cercetare aplicata si o analiza teoretica a culorii, cu scopul de a acoperi o necesitate didactica imediata, ci si o ampla si profunda evaluare a propriei noastre existente in universul culorii, o adevarata ontologie a fenomenului cromatic in care limbajul artistic nu este decit una din multiplele ipostaze posibile.” (Pavel Susara)


Cuprins: Factorii generatori ai culorii • Caracterele de baza ale culorii • Impresivitatea culorilor • Expresivitatea culorilor • Simbolismul culorilor • Contrastele de culoare • Acordul cromatic • Armonia cromatica


Carti similare cu Culoarea in arta

Cum sa depasim dificultatile sexuale

Cum sa depasim...

de François-xavier Poudat

mai mult
Personalitati ale muzicii romanesti

Personalitati ale...

de Vasile Vasile

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!