Culoarea in arta

scrisa de Liviu Lazarescu

Culoarea in arta de Liviu Lazarescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Culoarea in arta 35 lei *
Culoarea in arta 43.46 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Liviu Lazarescu
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 9789734612086
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prefata de Pavel Susara „Structurat acum intr-un studiu amplu si dens, un adevarat tratat de cromatologie, cursul profesorului-pictor, sau al pictorului-profesor, trece dincolo de amfiteatrele universitatii, se deschide unei categorii foarte mari de cititori si isi modifica substantial statutul transformindu-se dintr-un act pedagogic cu adresabilitate restrinsa intr-un veritabil act de cultura cu destinatie nelimitata. Ceea ce propune Liviu Lazarescu in aceasta carte, unica pina acum in spatiul cultural romanesc, nu este doar o cercetare aplicata si o analiza teoretica a culorii, cu scopul de a acoperi o necesitate didactica imediata, ci si o ampla si profunda evaluare a propriei noastre existente in universul culorii, o adevarata ontologie a fenomenului cromatic in care limbajul artistic nu este decit una din multiplele ipostaze posibile.” (Pavel Susara)


Cuprins: Factorii generatori ai culorii • Caracterele de baza ale culorii • Impresivitatea culorilor • Expresivitatea culorilor • Simbolismul culorilor • Contrastele de culoare • Acordul cromatic • Armonia cromatica


Carti similare cu Culoarea in arta

Studii pentru viola

Studii pentru viola

de Arnold Matz

mai mult
Codul operei lui brancusi

Codul operei lui brancusi

de Constantin Zarnescu

mai mult
Istoria baletului romanesc

Istoria baletului...

de Alexandru Iorga

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!