Compediu de economie

scrisa de Otto Werk, Ruediger Erbrecht

Compediu de economie de Otto Werk, Ruediger Erbrecht Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Otto Werk, Ruediger Erbrecht
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 9736844730
Descriere: Compendiile, traduceri ale seriei dezvoltate in Germania de Grupul Editorial Cornelsen si Editura Volk und Wissen, se adreseaza elevilor din ciclul liceal de invatamant si acopera principalele teme ale materiilor acestei etape educationale: matematica, astronomie, fizica, chimie, biologie, economie, cunostinte tehnice generale si prelucrarea materialelor.
Comprehensibile si sintetice, sustinandu-si demersul teoretic pe un bogat material ilustrativ si numeroase exemple, lucrarile colectiei contribuie la consolidarea pregatirii curente din anii de liceu si la acumularile si reviziile intensive din perioada premergatoare sustinerii examenului de bacalaureat sau a celui de admitere in invatamantul superior.

Devenite clasice printre lexicoanele si compendiile recomandate elevilor in Germania, lucrarile colectiei, intre care aprofundarea studiului stiintei economiei reprezinta a cincea aparitie, cuprind un spectru larg de cunostinte - de la cele elementare pana la cele utile in cursul anilor de invatamant liceal -, organizate ca termeni-cheie, rezumate sau tabele sinoptice, in conformitate cu programele scolare (curricula) in vigoare.
Cuprinsul fiecarei lucrari este sistematizat in functie de subdomeniile obiectului de studiu si de cuvintele-titlu. Numeroase ilustratii si exemplificari insotesc textul teoretic, contribuind la o mai buna intelegere a fenomenelor specifice. O tabla de materii sintetica faciliteaza accesul rapid la informatiile cautate, un avantaj dublat si de prezenta, in sectiunea finala a fiecarui volum, a unui indice alfabetic.
Cuprins (COMPENDIU DE ECONOMIE): BAZELE ECONOMIEI NATIONALE (economia nationala si structura ei; ordinea economica; cerere - oferta - pret; produsul social; activitatile publice si finantarea lor; concentrarea si interdependenta in economie; dezvoltarea economica; statul si economia; mentinerea echilibrului economic; economie si ecologie); BANII IN CIRCUITUL ECONOMIC (banii; bancile; operatiunile de plata; circuitul creditelor - operatiuni de credit; garantarea creditelor; dobanzile); BAZELE ORGANIZARII SI CONDUCERII INTREPRINDERII (intreprinderea ca unitate economica; functiile de baza ale intreprinderii; contabilitatea intreprinderii); MUNCA SI PROFESIA (conceptul si esenta muncii; conditiile de munca; remunerarea muncii; somajul; legi si regulamente privind dreptul muncii; pregatirea profesionala si studiile superioare; alegerea profesiei); ASIGURARILE SOCIALE SI INDIVIDUALE (obiectivele si importanta asigurarilor; asigurarile sociale; asigurarile individuale; siguranta sociala in diferite circumstante ale vietii); CONSUMATORUL IN ECONOMIA DE PIATA (notiuni si relatii; mijloacele ofertantilor pentru marirea desfacerii; politica de protectie a consumatorului; comportamentul cumparatorului; contractul de vanzare - cumparare); ECONOMIA GOSPODARIILOR PRIVATE (gospodaria si conducerea gospodariei; rationalizarea activitatilor domestice; venituri si cheltuieli in gospodaria privata; economisire - plasamente - crearea de averi; gospodaria si locuinta); Index.


Carti similare cu Compediu de economie

Dictionar de omonime al limbii romane

Dictionar de omonime...

de Nicolae Andrei

mai mult
English-romanian dictionary - dictionar englez-roman

English-romanian...

de Andrei Bantas

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!