Ghetarul

scrisa de Serban Tomsa

Ghetarul de Serban Tomsa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ghetarul 6.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Serban Tomsa
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 9789732328606
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Intr-un oras imaginar, Christiana, un amfitrion misterios a strins laolalta oameni de tot felul − un scriitor, un sportiv, un calugar, un profesor, un doctor, un ofiter in rezerva, functionari pensionati, fosti securisti, victime si calai, inocenti si perversi, desfrinati si asceti − pentru a-i supune unui experiment, intr-un moment in care, obositi, plictisiti, debusolati, acestia nu mai asteapta nimic de la viata. Scosi din mediul lor obisnuit, smulsi din rutina si framintarile zilnice, se trezesc intr-un loc mai mult decit ciudat, unde amfitrionul mefistofelic ii obliga sa-si deruleze la nesfirsit amintirile. Iar locul cu pricina devine treptat-treptat un infern... Din care personajele, mai ales halucina(n)tul Tom Kastelka, incearca sa se elibereze prin fabulatie.
Ghetarul lui Serban Tomsa este o naucitoare utopie negativa, o carte captivanta, cu scene vii, colorate, relatate alert, cu nerv si cu un haz rabelaisian, revelind o lume nebuna, condusa dupa legi stranii si proiecte funambulesti.
 
„Ghetarul lui Serban Tomsa e facut din povesti. Unele neterminate, altele neincepute, asezate pe pagina cu gestul calm al unui dresor blind. Aluzia culturala sta in fundal, pindindu-l pe nestiutor, raplatindu-l pe opusul lui si mingiindu-i pe amindoi. E cartea generoasa – la citire si la recitire – a unui scriitor adevarat.” (Calin-Andrei Mihailescu)
 
 

„O atmosfera stranie, cu personaje nu mai putin stranii... Momentele de realism magic, amestecul de principii si trecerea de la credibilitate la himeric sint cultivate anume spre a tine povestea in priza fantasta. Personajele, cu nume exotice, au un fel de biografie mecanica, strinsa intr-o masca si constrinsa intr-o functie. Episoadele nu tin insa cont de functionalitatea lor epica (redusa cit se poate) si se dezvolta baroc, facind golfuri de placere si deviind in verva.” (Al. Cistelecan)


Carti similare cu Ghetarul

N-ai sa mori

N-ai sa mori

de Kathrin Schmidt

mai mult
Despre frumusete

Despre frumusete

de Zadie Smith

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!