Unde sunt? > Acasa > Carti > Romane istorice > Munchen

Munchen

scrisa de Robert Harris

Munchen de Robert Harris Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Litera
Autor (i): Robert Harris
Traducator (i): Andreea Năstase
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-606-33-7540-8
Anul aparitiei: 2021
Descriere: Septembrie 1938. Adolf Hitler este hotărât să invadeze Cehoslovacia. Prim-ministrul britanic, Neville Chamberlain, caută cu disperare să evite războiul care ar urma unui asemenea gest. Münchenul va fi gazda unei întâlniri la nivel înalt, un efort de ceasul al doisprezecelea pentru a menține o pace precară.

În avionul care-l transportă pe Chamberlain în orașul bavarez este și Hugh Legat, o stea în ascensiune a diplomației britanice, detașat la Numărul 10 de pe Downing Street în postul de secretar particular al premierului. În trenul de noapte care-l aduce pe Hitler la München se află și Paul von Hartmann, un angajat al Ministerului de Externe german. Legat și Hartmann au fost prieteni apropiați la Oxford la începutul anilor ’30, dar n-au mai vorbit de șase ani. Fiecare poartă povara unui secret personal dureros. Acum, când drumurile li se intersectează la München, vor ajunge în posesia unor secrete de stat care ar putea să afecteze profund însuși viitorul Europei. Și fiecare va fi pus în fața unei decizii teribile.

„Irezistibil... Un thriller de înalt nivel, cu o tensiune electrizantă, construit în jurul acordului de tristă amintire de la München.“ - USA Today

„Un thriller inteligent... care abordează cu atenție și precizie detaliul istoric. Forța romanului stă în conflictul dintre imaginea noastră retrospectivă asupra evenimentelor și speranțele și spaimele absolut credibile ale personajelor.“ - The Times

„Un roman de spionaj genial construit.“ - Observer


Carti similare cu Munchen

Văduva de safir

Văduva de safir

de Dinah Jefferies

mai mult
Wolf Hall

Wolf Hall

de Hilary Mantel

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Factorul groazei

Factorul groazei


mai mult

Marioneta

Marioneta


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!