Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura clasica > Adela

Adela

scrisa de Garabet Ibraileanu

Adela de Garabet Ibraileanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publisol
Autor (i): Garabet Ibraileanu
Numar de pagini: 196 pagini
ISBN: 9786069517420
Anul aparitiei: 2021
Descriere: Scris sub forma de jurnal si publicat in 1933, Adela e considerat unul dintre cele mai bune romane de analiza psihologica ale literaturii noastre. A fost conceput in perioada in care reverberatii ale romanului modernist din Occident se simteau inca si la noi.

Adela e una dintre multele carti in care personajul principal feminin exista aproape doar ca proiectie a imaginatiei sau ca anexa a celui masculin.

Acesta nu e un roman de dragoste. Pentru ca nu propune o imagine reala a iubirii, fie ea si neimplinita, si pentru ca lipseste total intelegerea partii feminine, pe care doar o ghicim.

E important, macar pentru noile generatii de cititori, ca romane precum cel de fata sa fie citite intr-o cheie care sa-i ajute sa descifreze anumite stereotipuri privitoare la feminitate care s-au perpetuat si care, in prima jumatate a sec. al XX-lea, reprezentau norma. - Catalina Stanislav


Carti similare cu Adela

Potopul (2 vol.)

Potopul (2 vol.)

de Henryk Sienkiewicz

mai mult
Hanu ancutei

Hanu ancutei

de Mihail Sadoveanu

mai mult
Chira Chiralina

Chira Chiralina

de Panait Istrati

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Adela

Adela


mai mult

Homer al nostru

Homer al nostru


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!