Unde sunt? > Acasa > Carti > Literatura clasica > Adela

Adela

scrisa de Garabet Ibraileanu

Adela de Garabet Ibraileanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Publisol
Autor (i): Garabet Ibraileanu
Numar de pagini: 196 pagini
ISBN: 9786069517420
Anul aparitiei: 2021
Descriere: Scris sub forma de jurnal si publicat in 1933, Adela e considerat unul dintre cele mai bune romane de analiza psihologica ale literaturii noastre. A fost conceput in perioada in care reverberatii ale romanului modernist din Occident se simteau inca si la noi.

Adela e una dintre multele carti in care personajul principal feminin exista aproape doar ca proiectie a imaginatiei sau ca anexa a celui masculin.

Acesta nu e un roman de dragoste. Pentru ca nu propune o imagine reala a iubirii, fie ea si neimplinita, si pentru ca lipseste total intelegerea partii feminine, pe care doar o ghicim.

E important, macar pentru noile generatii de cititori, ca romane precum cel de fata sa fie citite intr-o cheie care sa-i ajute sa descifreze anumite stereotipuri privitoare la feminitate care s-au perpetuat si care, in prima jumatate a sec. al XX-lea, reprezentau norma. - Catalina Stanislav


Carti similare cu Adela

Metafora umorului

Metafora umorului

de Tudor Vianu

mai mult
Calea victoriei

Calea victoriei

de Cezar Petrescu

mai mult
Opere alese, i - poezii publicate in timpul vietii

Opere alese, i -...

de Mihai Eminescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri

Alte carti ale autorului

Homer al nostru

Homer al nostru


mai mult

Adela

Adela


mai mult


Poll

Votati cartea lunii!