Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii

scrisa de Florence Sakade

Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii de Florence Sakade Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii 27.75 lei *
Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii 29.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Florence Sakade
Numar de pagini: 118 pagini
ISBN: 978-973-50-6000-8
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Ilustrator: Yoshisuke Kurosaki
Traducător: Veronica Sidon

Dintre toate cărțile de povești asiatice pe care editura Tuttle a fost mândră să le publice de-a lungul timpului, atât noi, cât şi cititorii noştri, am îndrăgit mai cu seamă volumul Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii. Și nici nu e de mirare. Această adevărată comoară de povești clasice zugrăveşte o lume în care binele învinge, răul este pedepsit, iar dragostea, cinstea, respectul, munca asiduă şi dârzenia închid în ele o putere nebănuită. În această lume statuile prind viață pentru a răsplăti bunătatea și chiar și un băiețel cât un deget poate deveni un erou neînfricat.

Până la urmă, trăim împresuraţi de magie. Aceleaşi poveşti care, vreme de sute de ani, i-au fermecat pe copiii japonezi îi încântă şi pe cei occidentali graţie multelor retipăriri de-a lungul celor trei ediţii ale acestei cărţi. Alese din paginile revistei Silver Bells, versiunea în limba engleză a uneia dintre cele mai importante Acesta a fost scopul publicării Celor mai frumoase poveşti japoneze pentru copii în 1953. De atunci, legăturile de prietenie şi de rudenie între Est şi Vest au devenit din ce în ce mai strânse, însă nevoia de a avea o literatură care să creeze punţi între oameni şi să însufleţească în noi toţi – tineri şi mai puţin tineri – sentimentul că suntem interconectaţi are o însemnătate la fel de mare în secolul XXI ca şi în trecut.

Sperăm că aceste poveşti tradiţionale vor ajuta noile generaţii de cititori să se bucure de puterea universală a istorisirii, iar părinţii şi bunicii, care le-au îndrăgit pe când erau copii, le vor redescoperi ca pe nişte vechi prieteni şi vor retrăi magia de a le împărtăşi cu cei mici.„A fost odată ca niciodată“ este formula magică ce deschide calea către o lume plină de minunăţii: spiriduşi jucăuşi cu nasul de-un cot, statui umblătoare, maimuţe vorbitoare, zâne-vrăbiuţe, prinţese curajoase şi un băieţel nu mai mare decât un deget. Aceştia sunt numai câţiva dintre eroii celor mai frumoase şi mai îndrăgite poveşti pentru copii, culese din folclorul Ţării Soarelui-Răsare şi transmise din generaţie în generaţie până în zilele noastre. Pline de farmec şi de tâlcuri ascunse, aceste istorisiri vorbesc despre cele mai de preţ virtuţi ale oamenilor – cinstea, bunătatea, cutezanţa –, iar superbele ilustraţii care le însoţesc dau viaţă şi strălucire lumilor fără seamăn din paginile cărţii.


Carti similare cu Cele mai frumoase povesti japoneze pentru copii
Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!