Nesupunere

scrisa de Naomi Alderman

Nesupunere de Naomi Alderman Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nesupunere 39 lei *
Nesupunere 39 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Storia Books
Autor (i): Naomi Alderman
Traducator (i): Alina Marc-Ciulacu
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-606-907-204-2
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Nesupunere este povestea lui Ronit, o fiica de rabin în vârstă de 32 de ani, dintr-o comunitate de evrei ortodocși din Hendon, nord-vestul Londrei. Această a părăsit Londra cu ani în urmă, iar acum lucrează în domeniul financiar, în Manhattan, însă moartea tatălui ei, Rav Krushka, o aduce înapoi acasă. și este povestea lui Ești, prietenă din copilărie a lui Ronit, care a rămas în Hendon, cu toate că, în ochii comunității, pare o ciudată. și este și povestea lui Dovid, soțul lui Ești; el este prezumtivul moștenitor al lui Rav Krushka, dar nu pare să-și dorească poziția de rabin.

Romanul vorbește despre punctul de întâlnire dintre religie și viață modernă, dintre sexualitate și spiritualitate, dintre propriile dorințe și regulile comunității în care trăim și ale Dumnezeului pe care îl venerăm. Despre importantă schimbării și totodată despre lucrurile pe care, inevitabil, le pierdem atunci când această se produce. Vorbește despre puterea tăcerii și puterea cuvântului și despre trăsătură umană esențială a nesupunerii. Naomi Alderman Un român extraordinar. Intrigă este una uimitoare, înfățișându-le pe Ești și pe Ronit împreună sau separat în moduri care sfidează așteptările convenționale. Dar adevărată uimire rezidă în capacitatea lui Alderman de a gândi original. Nimic nu e așa cum o minte comodă s-ar aștepta. Dorința interzisă nu e bună fără echivoc, religia deterministă nu e rea fără echivoc. Iudaismul ortodox (oricât ar fi Ronit în dezacord cu el) iradiază fără putință de tăgadă din paginile romanului Nesupunere, la fel de bogat, de proaspăt și de fascinant precum romanul însuși.


Carti similare cu Nesupunere

Lectii de viata

Lectii de viata

de Tony Parsons

mai mult
Se face tot mai tarziu

Se face tot mai tarziu

de Antonio Tabucchi

mai mult
Marti cu morrie

Marti cu morrie

de Mitch Albom

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!