Un gentleman de ocazie

scrisa de Sebastian Barry

Un gentleman de ocazie de Sebastian Barry Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un gentleman de ocazie 23.94 lei *
Un gentleman de ocazie 29.9 lei *
Un gentleman de ocazie 35.91 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Sebastian Barry
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-606-33-3611-9
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Jack McNulty este un „gentleman de ocazie“, un irlandez a cărui înrolare în armata britanică în al Doilea Război Mondial nu a fost niciodată permanentă. Aflat în Accra, Ghana, în 1957, își scrie povestea vieții, trecând în revistă evenimentele extraordinare al căror martor a fost. O viață petrecută în război și în călătorii în jurul lumii – ca soldat în al Doilea Război Mondial, inginer, observator al ONU. Însă amintirea care cântărește cel mai mult în inima lui este cea a frumoasei, dar instabilei Mai Kirwan și a căsniciei lor zbuciumate, care i-a sfâșiat inima.

Un gentleman de ocazie, romanul lui Sebastian Barry, de două ori finalist la Premiul Man Booker, este povestea remarcabilă a încercării unui om de a accepta realitățile tragice ale propriului trecut.

„Fascinant și emoționant, acest roman este dovada că Sebastian Barry e unul dintre cei mai buni romancieri ai noștri – îndrăzneț, generos și uman.“ - John Banville

„O poveste profund emoționantă despre curaj și fidelitate.“ - J.M. Coetzee

„Acest roman este o elegie – nu pentru un gentleman de ocazie, ci pentru soția sa... Ca și cum o scriere bună ar putea avea forța de a salva o căsnicie sau ar conține secretul fericirii... O carte rară și sfâșietoare.“ - Observer

„Fără îndoială, cel mai mare romancier irlandez în viață.“ - Irish Times


Carti similare cu Un gentleman de ocazie

Carol

Carol

de Patricia Highsmith

mai mult
Cavalerul inexistent

Cavalerul inexistent

de Italo Calvino

mai mult
Trenuri cu prioritate

Trenuri cu prioritate

de Bohumil Hrabal

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!