Un gentleman de ocazie

scrisa de Sebastian Barry

Un gentleman de ocazie de Sebastian Barry Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un gentleman de ocazie 23.94 lei *
Un gentleman de ocazie 29.9 lei *
Un gentleman de ocazie 35.91 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Sebastian Barry
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-606-33-3611-9
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Jack McNulty este un „gentleman de ocazie“, un irlandez a cărui înrolare în armata britanică în al Doilea Război Mondial nu a fost niciodată permanentă. Aflat în Accra, Ghana, în 1957, își scrie povestea vieții, trecând în revistă evenimentele extraordinare al căror martor a fost. O viață petrecută în război și în călătorii în jurul lumii – ca soldat în al Doilea Război Mondial, inginer, observator al ONU. Însă amintirea care cântărește cel mai mult în inima lui este cea a frumoasei, dar instabilei Mai Kirwan și a căsniciei lor zbuciumate, care i-a sfâșiat inima.

Un gentleman de ocazie, romanul lui Sebastian Barry, de două ori finalist la Premiul Man Booker, este povestea remarcabilă a încercării unui om de a accepta realitățile tragice ale propriului trecut.

„Fascinant și emoționant, acest roman este dovada că Sebastian Barry e unul dintre cei mai buni romancieri ai noștri – îndrăzneț, generos și uman.“ - John Banville

„O poveste profund emoționantă despre curaj și fidelitate.“ - J.M. Coetzee

„Acest roman este o elegie – nu pentru un gentleman de ocazie, ci pentru soția sa... Ca și cum o scriere bună ar putea avea forța de a salva o căsnicie sau ar conține secretul fericirii... O carte rară și sfâșietoare.“ - Observer

„Fără îndoială, cel mai mare romancier irlandez în viață.“ - Irish Times


Carti similare cu Un gentleman de ocazie

Rezervatia puskin

Rezervatia puskin

de Serghei Dovlatov

mai mult
Amintirea palida a muntilor

Amintirea palida a...

de Kazuo Ishiguro

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!