Plimbarea de duminica: pe bloguri

de / July 17th, 2011 / 127 vizualizari

Am adunat cateva bloguri numai bune de “rasfoit” in zilele astea in care temperatura a luat-o razna. In vacanta sau nu, bloggerii citesc si recomanda carti de suflet, carti frumoase, carti numai bune de citit!

Iata ce va recomand saptamana aceasta:

Am gasit un articol pe blogul Misterele Dunarii care mi-a mers la suflet, un articol despre cum se procurau cartile odinioara… “Cărţile cu adevărat bune, atâtea câte apăreau în acele vremuri, erau aduse aproape toate la librăria centrală “Panait Cerna”, unde librarul şef era Piratul (porecla îmi aparţine). Era cel mai influent om din oraş la acea vreme, toată lumea bună din oraş (profesori, miliţieni, activişti, securişti, şefi de aprozare, doctori) salutându-l cu o uşoară plecăciune.” Acum nici nu constientizam ce comoara ne sta la indemana… Cititi tot articolul aici.

Pe blogul Coky Smurf am citit despre E-book-uri. Cateva ponturi interesante despre cum sa vinzi E-book-uri mai ales daca sunt personale: “Aceasta afacere se dovedeste din ce in ce mai profitabila pentru multe persoane, intrucat cartile digitale sunt produse pentru care exista o cerere din ce in ce mai mare. Afacerea nu implica costuri mari de demarare sau de administrare si rezulta,  de multe ori in obtinerea de profituri atragatoare pentru cei cu talent si cu un anumit nivel de expertiza in domeniul tratat.” Cititi aici restul articolului.

Am citit pe Scrieri de om despre cartea Noile reguli de marketing si PR, o carte care m-a prins de la prima rasfoire si pe care am citit-o acum ceva timp cu mare interes: “…este o carte de 400+ pagini scrisă de David Meerman Scott ce te-ar putea intimida prin consistenţa ei, însă stilul liber, foarte uşor de citit, face ca lecturarea acestei cărţi să fie o plăcere. Bine, nu tre citită ca pe o carte de beletristică, dar e la fel de uşor de citit şi te captivează încă din primele paginii dacă eşti fan al internetului şi, mai cu precădere, a social media.” Cititi aici recomandarea lui Pavel. E obiectiva si sigur va va atrage atentia!

Pe Mind Porn am gasit o recomandare foarte interesanta: Povestiri. Integrala prozei scurte a lui John Cheever. Bogdan spune ca “Cheever este un exponent al realismului şi un bun explorator şi ilustrator al relaţiilor umane, în special cele conjugale – sexualitate nedisimulată – şi familiale. Un rol important revine şi percepţiei sociale, problemei banilor şi a consecinţelor războiului sau a amintirilor provocate ce acesta.” si reuseste sa te traga cumva in paginile cartii. Cititi aici intregul articol.

Pe blogul Some books are to be tested am gasit un articol despre Ingerul noptii, cartea lunii iunie pe Serial Readers. Desi am citit cartea, imi place sa citesc si alte impresii pe care aceasta le-a lasat: “Ingerul noptii este o poveste captivanta, despre dragoste, razbunare si sacrificii. Are unele rasturnari de situatii interesante, momente care te tin in alerta, si unele care te lasa confuza. Unele scene au fost destul de predicabile dar altele te faceau sa citesti mai repede sa afli cat mai curand deznodamantul.” Cititi mai multe aici.

Pana la recomandarile viitoare, va doresc o saptamana plina de lecturi lejere, de vara!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

7 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare